Vladimirci na geotermalnim vodama

Najvažnija velika voda koja se nalazi u blizini Vladimiraca je velika evropska reka Sava, koja teče granicom ove opštine u dužini od 28 kilometara.

Ovde je napravljen i put, pa je obala ove velike reke sada dostupna svima koji žele da uživaju u ovoj važnoj reci.

Vladimirci su specifični i po tome što su bogati geotermalnim izvorima. Utvrđeno je da postoje zalihe tople vode na dubini većoj od jednog kilometra. Opština Vladimirci planira da iskoristi turistički potencijal koji ima, pa se planira eksploatacija izvora geotermalne vode.

Opština je bogata i zdravom vodom za piće, a u selu Provu postoji i bunar mineralne vode, sa svojstvima koja su povoljna za izgradnju banje.

„Trenutno pregovaramo sa nekim ruskim firma,  koje su zaintresovane za gradnju banjskog kompleksa. Imamo i obećanje ministarke Mihailović  da ćemo dobiti novac za probne bušotine.

Radiće se po fazama, a u planu je gradnja hotela, otvorenog i zatvorenog bazena sa termalnom vodom iz buduće bušotine, akva parka sa tri tobogana za decu i odrasle i jednim adrenalinskim toboganom visine 15 metara, kao i košarkaških i teniskih terena, trim staze, izletišta i dečjeg igrališta“, kaže Pakić.

U selima Mesarci i Debrc izgrađeni su bunari tople vode, sa temperaturama od 54 do 57 stepeni celzijusa.

U blizini Vladimiraca je i prirodno jezero Vukošićka bara, površine oko 60 hektara. Postoje planovi za izgradnju turističkih objekata na ovoj lokaciji.

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je sredstvima opštine Vladimirci,  u okviru projekta „Od zlata voda“  za 2021. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.