GO SNS ŠABAC: Zgroženi današnjim ponašanjem bivšeg gradonačelnika Nebojše Zelenovića i Viole fon Kramon

Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac zgrožen je današnjim ponašanjem bivšeg gradonačelnika Nebojše Zelenovića i Viole fon Kramon, izvestiteljke Evropskog parlamenta za Kosovo prema Lozničanima. Dok je lažnog ekologa zanimalo šta, zaboga, Lozničani rade u svom rodnom mestu, njegova gošća iz Nemačke te iste ljude koji su se okupili kako bi izrazili nezadovoljstvo posetom lobistkinje za nezavisno Kosovo, drsko je ućutkivala šištanjem. Takvo ponašanje je sramotno, ali je istovremeno u potpunosti ogolilo namere i Zelenovića i Viole fon Kramon.

Gošća iz Nemačke, u više navrata bila je izričita po pitanju priznavanja Kosova i Metohije kao nezavisne države od strane Srbije. Naklonjena Albancima koji žive u južnoj srpskoj pokrajini, Viola fon Kramon, nekako uvek je ostajala slepa na zverstva koja se čine nad Srbima. S druge strane, otvoreno je podržavala oružane akcije Albanaca prema srpskom narodu, što je učinila i prilikom nedavnih nemira na severu Kosova i Metohije. Bahatim i nadmenim ponašanjem u Loznici, samo je nastavila da sprovodi svoju antisrpsku politiku, ovoga puta zdušno podržanu od strane Nebojše Zelenovića, sticajem okolnosti Srbina.

Za bivšeg gradonačelnika Šapca odavno je jasno da će učiniti sve kako bi se vratio na vlast. Po cenu rasparčavanja svoje države. Čovek bez stida, srama, bez časti, služinče stranom gospodaru, otvoreno se nudio još 11. decembra 2019. godine evroparlamentarcima rečima da je “voljan da bude deo i da bude uključen u proces rešavanja kosovskog problema”. Tada su građani Srbije imali priliku da u direktnom prenosu svedoče koliko nisko neko može da se savije samo zarad prstohvata vlasti. A svoje mišljenje o posrnuću Nebojše Zelenovića rekli su godinu dana kasnije na lokalnim izborima.

Bivši gradonačelnik Šapca još uvek ne može da shvati da narod nije naivan. Nebojša Zelenović godinama je diskriminisao svoje sugrađane, ponižavao ih, potcenjivao. On je prvi gradonačelnik u Srbiji koji je osuđen za nenamensko trošenje novca iz budžeta grada Šapca, a trošio ih je da namiri nekolicinu svojih istomišljenika i aktivista. A onda se silno iznenadio što su u Loznici i on i Viola fon Kramon dočekani spram svojih minulih dela, pa u obraćanju vrlo oštro kritikuje Lozničane što se ne pokoravaju njegovom gospodaru.

Uzalud je Zelenovićeva naprasna briga za životnu sredinu, kada svi Šapčani znaju da je ovaj grad tokom Zelenovićeve vladavine plivao u divljim deponijama. Država je zato nedavno morala da uloži značajna sredstva kako bi se očistilo 11 smetlišta koja su ostala iza ovog “ekologa”. Narod je prozreo da u Zelenovićevim istupima i brizi za planetu nema ni trunke iskrenosti, već isključivo lični interes. Dovođenje Viole fon Kramon u Loznicu kako bi se zajedno sekirali za zdravlje građana, još jedan je nespretan pokušaj da se pod plaštom ekologije plasira potpuno druga i mnogo mračnija priča.

Građani su se o takvoj politici više puta izjasnili. Na svakim izborima Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka pobeđuju ubedljivije. Tajna uspeha predsednika je u iskrenosti. I kada je loše i kada je dobro, on to otvoreno kaže narodu. Od 2012. godine u Srbiji se vodi politika koja donosi rezultate. Prirodno je stoga, što takvu politiku građani Srbije podržavaju. Zato bi Nebojša Zelenović možda trebalo da se zapita, zašto narativ koji propoveda ne može da dobaci ni do izbornog praga, odnosno što ne može da skupi ni tri odsto glasača.