Vesić Antonijeviću: Jedni aršini za nas, drugi za opoziciju

Goran Vesić, član Predsedništva SNS, odgovarajući na opasku Milana Antonijevića da je javno govorio i o onome čega nije bilo na sastanku vlasti i dela opozicije, kaže da smatra da je o tome šta o novinarstvu misli lider Nove stranke Zoran Živković trebalo obavestiti javnost.

Dodaje da bi on to ponovo i kada bi time prekršio pravilo po kom se odvijaju sastanci na FPN, a zbog čega ga je Antonijević pominjao.

Vesić zamera Antonijeviću da ima različite aršine kad je u pitanju opozicija i kad je reč o predstavnicima vlasti na sastancima koji se odvijaju na Fakultetu političkih nauka, a u pokušaju da se približe stavovi dve strane u vezi s izbornim uslovima, ali poručuje da će uprkos tome SNS i dalje dolaziti na te sastanke ukoliko ih organizator pozove.

U izjavi koju je dostavio medijima Vesić kaže da mu je žao što Milan Antonijević, direktor Fondacije za otvoreno društvo, nije čuo ono što su, kako navodi, čuli svi članovi delegacije SNS na jučerašnjem sastanku vlasti i dela opozicije, a to su, kaže, bile uvrede na račun članova delegacije Srpske napredne stranke koje su iznosili Obradović, Aleksić i Živković.

„Žao mi je što Antonijević nije čuo Da me ne bi ponovo optužio da kršim pravila neću ih pominjati. Mi smo ih čuli“, kazao je Vesić nakon što je Antonijević izjavio da su pojedini učesnici sastanka davali izjave ne samo o sadržini sastanka već i o nečemu što se na sastanku nije desilo, dlodajući da misli na Vesića.

Vesić kaže i da mu je žao što Antonijević ne smatra da je kršenje pravila to što su ova tri predstavnika opozicije napustila sastanak, a potom medijima davali netačne informacije o stavovima delegacije Srpske napredne stranke, poput onih da nije spremna na dogovore.

„O ličnim uvredama koje je Živković iznosio na moj račun neću da govorim. Kao što mi je žao što se g. Antonijević ne seća koliko puta je Ðukanovića i mene prekinuo Obradović, te sam morao da ga pitam ko je moderator? Ako to nije kršenje pravila ne znam šta je“, naveo je Vesić u izjavi koja je dostavljena medijima.

Kaže i da nije primećeno da je tokom prvog sastanka, suprotno pravilima, jedan od učesnika Dragan Ðilas obavestio o sastanku samo jednu televiziju – N1.

Vesić primećuje da Antonijevič nije primetio ni da je delegacija Srpske napredne stranke bila konstruktivna i da se trudila da pronađe prostor za kompromis, a da nije suprotno pravilima davala ultimatume da svi učesnici moraju da potpišu sporazum koji nije bio deo uvodnih materijala.

„Na kraju, žao mi je jer g. Antonijević ne razume da ovakvo ponašanje opozicije uništava dijalog“, poručio je Vesić.

Podsetio je još da je Ðilas u „otvorenom pismu“ Antonijeviću pre 15 dana, kada je rekao da više neće da dolazi, izrekao laži poput one da predstavnici Srpske napredne stranke vređaju na dijalogu predstavnike opozicije što je, tvrdi, notorna laž i izmišljotina.

„I tada Antonijević nije reagovao upozorenjem, ni da Ðilas krši pravila, ni da iznosi laži sa zatvorenog dela sastanka. Ali, očigledno jedni aršini važe za nas, a drugi za Ðilasa. On može i da bojkotuje, šalje ultimatume, laže u otvorenim pismima i obmanjuje javnost bez upozorenja organizatora“, konstatova je Vesić.

Poručio je, međutim, da će bez obzira na sve, Srpska napredna stranka nastaviti da učestvuje u dijalogu i da bude konstruktivna ako je organizatori budu pozivali.