Ne(narodna) opozicija opet sastanak sa vlastima pretvorila u “trač” partiju: Došli sa rukama u džepovima! Baš ih briga za zahteve “šetača” !?!

Skoro da je bilo isto kao onomad. Takozvana opozicija koja je došla na sastanak sa predstavnicima vlasti u prostorije FPN na Voždovcu, opet je došla “prazne ruke”, loše pripremljene retorike, prepuna lažne nadmenosti i ličnih animoziteta čak i u međusobnim odnosima!

Jer, kako drugačije shvatiti situaciju u kojoj jedan od njih, Boško Obradović skače i odlazi sa pola sastanka uporno ponavljaući svoje odavno naučene teze o nekakvoj slobodi medija, dok su drugi predstavnici Saveza za Srbiju ostali za pregovaračkim stolom!? Ali je zato  “spin” televizija N1, brže bolje javnost obavestila o napuštanju pregovora svih članova opozicije!? 

 Skupila se takozvana opozicija, došla  sa rukama u džepovima. Zaboraviše toliko puta ovih dana spominjane zahteve koji bi, po njima, trebali da se ispune, kao najbitniji preduslov njihovog izlaska na izbore. Ono, oko  tobožnjegg oslobađanja Javnog servisa, hitne smene članova REM-a i Agencije za borbu protiv korupcije, članova RIK-a i formiranje nekakvog novog tela: Nadzornog odbora koji bi rukovodio izbornim procesom…

Kad smo ih upitali, dobro, čuli smo da imate neke zahteve…Dajte nam ih, da ih pogledamo, da vidimo o čemu se radi…. Oni su nas samo tupo gledali! Bilo  nam je odmah jasno, da su došli bez tih napisanih njihovih “kao fol uslova” bez kojih, kobajagi neće na izbore! – pričaju predstavnici vlasti, koji su bili na ovom sastanku. – Bilo nam je odmah jasno, da će i ovaj sastanak proći kao i oni ranije: U ničemu, praznim pričama onih koji su danas došli da utroše još jedan dan, da u svoj notes notiraju još jednu aktivnost, tobože na rušenju vlasti Aleksandra Vučića!?! A, došli su u “jakom sastavu”: Obraadović, Živković, Lutovac, pa i taj “ šabački Kaligula” Zelenović i još neki, manje bitni ljudi… 

Više je nego očigledno, da ovaj deo sprske opozicije ( koji očigledno nema dovoljno uporište u biračkom telu) ove susrete na koji je vlast pristala ( a nije trebala!?) koriste isključivo za ličnu promociju i pokušaaj da nešto ućare “ispod žita”, da uđu u vlast bez izbora i osnovnog građanskog prava da biraju i budu birani. Jer, dobro znaju da se sa okončanjem prvih narednih izbora njihova politička misija završava, jer će istoga trena, kada se prebroje glasovi, velika većina njih postati apsolutno politički nebitna građanima Srbije! 

Zato na ove susrete dolaze apsolutno nepripremljeni, bezidejni, ali sa novim naručenim predlogom: Kako da iz javnog života i budućih izbora sklone Aleksandra Vučića? Otprilike, to bi bilo isto kao kada bi u Americi rekli Trampu, nemaš prava da se ponovo kandiduješ na izborima, niti da učestvuješ u kampanji” !?!

E.E.