„Šabački despoti i Proklete Jerine“….

Ogorceni radnici JKP “ Stari Grad“ skoro svakodnevno salju antikorupcijskom portalu embargo nove dokaze bahatosti svojih osnivaca i rukovodilaca, jer smo im mi jedini prozor u javnost i nacin da istina o tamosnjim desavanjima izadje izvan okvira “ sabacke slobode i demokratije“:


“ Nastavlja se tuzna prica o golgoti Sabackih komunalaca i o Titaniku zvanom Javno komunalno preduzece Sabac. Dobise radnici komunalnog platu 9. 8.al opet umanjena za 5-6 hiljada dinara da bi se pokazalo ko je ko?! Direktorka kao prokleta Jerina obidje sve radne jedinice u svom preduzecu ubedjujuci radnike da ce tvrdjava odoleti svim vetrovima al znaju radnici zasto je Jerina imala cuveni nadimak PROKLETA!


Despotski, tj apsolutisticki vladar Zelenovic sa svojim koalicionim Vukom Brankovicem donese odluku da ne da ce povecati platu vec je drasticno smanji da se zna ko je KO?! Radnici u cudu ne mogu da veruju da se to desilo jer na RTV Zelenovic kanalu cuse da je sve lepo cveta, saznase da zive u utopiji gde imaju platu vecu od doktora i sestara u bolnici pa stadose umezvereni da gledaju u obracynske listice misleci da su stari 10 godina jer bas tako, 10 godina unazad plata im bese na ovom nivou.
Dok se opasuljise radnici i stanovnici slobodarskog Sapca sta im se desilo shvatise da sloboda govora ,opredeljenja i informisanja postoji!!! Da, postoji! Imaju slobodu da slobodno rade za dzabe ,niko im to pravo ne uskracuje, mogu da govore, rekose GOSPODARU HLJEBA../gladne su nam porodice, dok im Vuk Brankovic [Zivojin Vuletic] ne odgovori; DOSTA VAM JE ,I TO VAM JE PUNO!

Cuse i na slobodarskoj TV Zelenovic Bastilji sve najgore o sebi od Jerine i ostalih u onda shvatise da oni ne zive ni u kakvoj utopiji i slobodarsi opozicionom gradu vec u GETU don Dusana silnog i ostalih poslusnika iz zgrade gradskog Arhiva.


Uskoro se ocekuje konacna odluka opstinskih mocnika o sudbini JKP-a Sabac i koji ce deo, tj koja radna jedinica biti privatizovana a koliko se vidi iz dosadasnje situacije to ce biti radna jedinica Iznosenje smeca, Tehnicki sektor sa radionicom. Urusavanje finansijske sposobnosti a i radne sprovodi se temeljito i sistematski pritiskom narocito na radnike sa ugovorom na neodredjeno vreme ,oni koji imaju 20, 30, 40 godina radnog staza tako sto se pred njih stavljaju radni zadatci koji ni u robovlasnickom drustvu nisu bili poznati pa su radnici prinudjeni da napustaju posao. U tome prednjaci veciti drugi covek u komunalnom rukovodilac sektora Zoran Damjanovic, covek koji se u sve mesa i sve zna! Covek koji od 300 radnika ne govori. Ne komunicira i ima peoblem sa 301 radnikom! U tome h zdusno pomaze sef sluzbe Maksimovic Miroslav, postavljen od Zivojina Vuletica radi kontrole situacije a jedina strucnost mu je sto mu je pomenuti advokat UJAK! Ni po babu ni po stricevima al UJAK je nesto drugo.


Verovatno je na redu da napokon i veciti drugi bude jednom prvi kako bi sa tog mesta otisao mirno u penziju dok mladjani ujin deckic ima toga jos da uci. Za to vreme direktorka se sluzbenom Skodom voza skoro svaki dan do Beograda a o trosku firme zavrsavajuci svoja prvatna posla dok preduzece brzo i sigurno propada!


Ostaje radnicima da se nadaju da ce ih njihov don Dusan zista arhivirati AD AKTA.