Đilas “sprema” beogradskog kaldrmaša Nebojšu Zelenovića da preuzme DS?

To što mesecima gradonačelnik Šapca “tabana po beogradskoj kaldrmi”, prebraja kocke na Trgu i glumi nekakvog drvenog inspektora i advokata Dragana Đilasa – neprestano napadajući Gorana Vesića i gradske vlasti – uopšte nije slučajno!?

Poput teledirigovanog zombija, Nebojša Zelenović samo slepo izvršava naređenja čoveka koga do koliko juče nije mogao očima da vidi, a još manje da sluša njegove histerične istupe na šabačkim opozicionim sesijama na tavanu Gradske kuće ili  po obodu grada u lokalnim tržnim centrima…Pogađate, reč je o Draganu Đilasu, političkom profiteru, koji je i na “svojoj, američkoj “ televiziji N1 već prežalio kolege na vlasti u Šapcu, tvrdeći da će sigurno izgubiti naredne izbore…

Ne treba biti toliko mudar ili pametan pa ne shvatiti, da su Dušan Petrović i članovi njegovog “ lutkarskog pozorišta” izgubili izbore i 2016. godine! I to vrlo ubedljivo, ali su nekom čudnom matematičkom igrom, podmićivanjima, nekako uspeli da napabirče većinu, sa kojom vladaju do današnjeg dana! Ali, svesni su,  da se ta “lopovska matematika” više ne može ponoviti. 

Dragan Đilas zna da je “ njihova bitka za Šabac i ceo Mačvanski okrug” odavno izgubljena, pa je rešio  da iskoristi nešto od tih Dušanovih političkih restlova za svoje buduće ciljeve! Iako ima vrlo izražen lični animozitet prema Nebojši Zelenoviću, veoma brzo je shvatio, da njegova bolesna pohlepa, površnost, neznanje i samozaljubljenost mu mogu biti od velike koristi u rušenju Lutovca sa čela DS i instaliranja nove marionete!? 

Da ne bude zabune, Đilas je i Lutovca “postavio na čelo DS”, ali je veoma brzo shvatio da on nema harizmu niti taj stepen bezobrazluka da sprovodi njegove “sulude ideje”… A, baš to ima Zelenović i nudi mu se na tacni!? I što je najvažnije, ne pita za cenu. Dovoljna mu je i “šaka kapa” što mu ovaj inače škrtari posle svake bezumne seanse na ulicama Beograda, solo ili u paru sa “bratom po zanatu”, Markom Bastaćem!? Pošto su “ na istoj kesi”, nije teško pa neshvatiti, šta im je primarni cilj u Beogradu: Na sve načine i po svaku cenu maksimalno omalovažavati Gorana Vesića, zamenika gradonačelnika!? Na putu ka glavnom cilju, koji je i dalje nedostižan za sve male nebitne lažne narodne opozicionare?!

Zato ovaj “šabački nesretnik” juri po beogradskim kaldrmama “ kao lud”, pokušavajući na sve načine da istraži, odnosno dokaže nekakav lopovluk u renoviranju Trga Republike? Što bi naš narod rekao: “ Traži trun u tuđem oku, a ne vidi panj u sopstvenom”! 

Bolje bi bilo da Nebojša Zelenović objasni gde su nestale pare za gradnju  podzemne garaže na “njegovom Trgu u Šapcu”? Zašto su njegove ploče posle prvog mraza popucale i izvitoperile se? Zar je slep kod očiju, pa ne vidi da je šabački Trg kao predsoblje za ovaj beogradski? Zar čovek u čijem gradu su asfalt polagali na golo, bez kamene podloge ima obraza i časti da priča o ikakvim putarskim poslovima? Izgleda da je po narodnoj “ čega se pametan i pošten stide, budala se ponosi…”!   I tako dalje i tako dalje… 

Ali, “ ne laje kera sebe radi, nego sela radi”… Za sve što danas po Beogradu radi, Nebojša Zelenović, trošeći vreme i novac poreskih obveznika grada Šapca – dobiće, osim apanaže, još jednu nagradu: fotelju u DS?

Ne kapira mesarev sin, po zanimanju, tvrdi da je  ekonomista, da će ga posle novog političkog fijaska, taj isti “profiterko” baciti kao isceđenu krpu!? Da više neće biti dobra ni za kantu za smeće… A, to, da jednoga dana postane predsednik Srbije – biće kad na “ vrbi rodi grožđe”….

E.E.