Ustanak u Šapcu (74.dan): Dr Birmančević: Zašto te narod zove „Zeleni lopove“?!

Protest protiv aktuelnog gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića održan je u ovom gradu 74. put, a Šapčani nezadovoljni Zelenovićevom politikom i stanjem do kojeg je doveo grad, poručili su mu da pod hitno podnese ostavku.

Narodni poslanik i poverenik GO SNS Šabac dr Boban Birmančević, upitao je javno gradonačelnika Nebojšu Zelenovića ako bojkotuje republičke izbore, da li će da ih bojkotuje i u Šapcu. Ukazao je i na to da od gradonačelnika nisu dobili odgovore ni na pitanja zašto asfaltira već asfaltirane ulice i zašto ništa nije uradio u seoskim mesnim zajednicama.

– Zašto su zatvorene ambulante, zašto veterinari rade u Domu zdravlja i zašto ga građani zovu “Zeleni lopove”? Ovde su stvari jednostavne. Imamo sa jedne strane politiku Aleksandra Vučića, politiku rezultata, politiku budućnosti, novih radnih mesta … Sa druge strane imamo politiku Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića. To je politika laži, zloupotreba, krađa, kupovine glasova, politika koja nikada nije ništa dobro donela ni Šapcu ni Srbiji – naglasio je dr Birmančević.

Birmančević se osvrnuo i na kadriranja u pojedinim gradskim javnim preduzećima u koja su na čelo došli ljudi iz Beograda, Subotice i Niša. Kako je naglasio, to pokazuje da “ovaj brod kojem je kapetan Dušan Petrović tone i sa tog broda odlaze svi”.

Nakon skupa ispred Gradske uprave, demonstranti su prošetali do Međuopštinskog istorijskog arhiva gde se nalazi Zelenovićev kabinet i Dunjića kuće, mesta u kojem gradska vlast održava sastanke.