Ustanak u Šapcu (72. dan): Gotov je!

Šapčani nezadovoljni aktuelnim lokalnim rukovodstvom na čelu sa gradonačelnikom Nebojšom Zelenovićem, okupili su se ispred Gradske uprave 72. put. Oni od Zelenovića zahtevaju da podnese ostavku i da u Šapcu budu raspisani prevremeni izbori.

S obzirom na to da je istog dana bilo zasedanje Skupštine grada Šapca, okupljenima se obratio dr Aleksandar Pajić, šef odborničke grupe SNS. On je sugrađanima izneo brojne probleme u gradskim javnim preduzećima o kojima je na Skupštini bilo reči. Poseban akcenat stavljen je na šabačku “Toplanu” koja je, kako se saznalo na Sednici, prezadužena.

– Danas imamo neverovatne stvari na Skupštini grada Šapca. Danas donosimo odluku da grad zadužimo kod Evropske banke za obnovu i razvoj za novih 300 miliona. Gospodin Jerotić, direktor “Toplane” 300 miliona treba da koristi za lepak i stiropor da bi naš grad imao toplotnu izolaciju! – rekao je dr Aleksandar Pajić.

Šabački parlament obeležila je i iznenadna ostavka Snežane Đokić, direktorke JKP “Stari grad”. Kako je naglasio dr Pajić, kada je Đokić dolazila na tu funkciju, odbornička grupa SNS je upozoravala da ona nije za taj posao.

– Pokazalo se da pored svih onih loših stvari koje je uradila, ona odlazi bez ikakvog obaveštavanja Skupštine! Ono što smo mi tražili je da ona podnese izveštaj za katastrofalno stanje u kojem se nalazi JKP “Stari grad”. Ono što smo čuli od gospodina Žoje Vuletića, je da JKP “Stari grad” daje pare pod kamatu. Oni su dali pod kamatu 40 miliona dok nemaju dok nemaju adekvatna sredstva za rad i dok radnicima ne isplaćuju solidarnu pomoć. Snežana Đokić je odbila da potpiše neki tender koji je trebalo da izađe i vezan je za Šabački vašar. I njoj je dozlogrdilo. To su takvi pritisci da je ona morala da ode – rekao je dr Pajić.

Osim ostavke direktorke komunalnog, ostavku je podnela i Katarina Dubljanin, glavni gradski urbanista. A ono što je izazvalo zaprepašćenje opozicije u Skupštini je imenovanje upravnog odbora Apotekarske ustanove koja ne postoji.