Saopštenje za javnost

Odbornici Srpske napredne stranke u Skupštini grada Šapca obaveštavaju javnost da je ova odbornička grupa danas ušla u prostorije Gradske uprave grada Šapca. Na ovaj potez odlučili smo se, kao predstavnici naroda, kako bismo čuvali institucije i odbranili dostojanstvo našeg grada, jer je sve ono što poslednjih meseci radi gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ispod svakog dostojanstva.

Ovim potezom želimo da iskažemo i protest i nezadovoljstvo zbog nasilja koje deo opozicije predvođen “Savezom za Srbiju” kontinuirano sprovodi nad građanima i institucijama.


Bivše “dosmanlije” očajnički žele da ponove sve ono što su radili 2000. godine kada su u rušilaškom pohodu svoje divljaštvo nazivali “demokratijom”. Danas rade po istom scenariju. Upad u RTS, u policijsku stanicu u Lučanima, pesničenje žena koje pripadaju drugoj političkoj opciji, premlaćivanje novinarki, pozivi na zabranu medija koji im se ne sviđaju, pretnje pripadnicima policije da će dobiti otkaz kada oni dođu na vlast. U svojoj bahatosti, otvoreno prete čak i državnom vrhu Srbije…


Građani Šapca posebno su uznemireni postupcima onih koji bi bez izbora da prigrabe vlast, naročito jer je jedan od lidera “Saveza za Srbiju” gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. Pod parolom slobode na koju se svakodnevno poziva, gradonačelnik Šapca odlazi u druge gradove gde tu svoju takozvanu svoju “slobodu” iskazuje uništavanjem tuđe imovine.
Protestvujemo i zbog toga što je na čelu našeg grada čovek koji je osuđen zbog nenamenski potrošenih pet miliona evra iz gradske kase. Ovaj čovek koji sa Đilasom, Jeremićem i Obradovićem ruši po Beogradu, kupovao je odbornike, a kupovao je i glasove za sebe, što je njegov aktivista priznao pred sudom.


Kao odbornici SNS-a u Šapcu, nezadovoljni smo i zbog besomučne prodaje gradske imovine, prezaduženosti grada, sumnjivih investicija koje gradska vlast naziva kapitalnim, ali i zbog nedomaćinskog raspolaganja kasom koju pune svi građani Šapca.


Ukoliko se ne preduzmu hitne mere Zelenović i njegov mentor Dušan Petrović, neće časiti ni časa i raskrčmiće i ono malo što je ostalo. Prodaće, preprodaće i po ko zna koji put uzeti 10 posto, kako bi obezbedili bar malo novca za te njihove takozvane fer i poštene izbore.


Odbornička grupa Srpske napredne stranke u prostorijama Gradske uprave grada Šapca ostaće do daljnjeg i pokazati da ovaj grad treba da ima drugačiju vlast koja neće razmišljati o nasilnom preuzimanju republičke vlasti, već će poštovati rezultate izbora. Podsećamo, u ovom gradu je na poslednjim izborima predsednik republike Aleksandar Vučić imao preko 53 odsto glasova Šapčana.