Gradonačelnik Zelenović pobegao iz kancelarije pre dolaska opozicije po odgovor: „ Čije će porodice biti uskoro počišćene iz Šapca“!?

Ljuti, ali dostojanstveni, bili su danas odbornici SNS-a, u prostorijama Arhiva grada Šapca, u kojima se odavno „sakrio“ iz samo njemu znanih razloga gradonačelnik Nebojša Zelenović. Sedamanaest odbornika SNS-a predvođeni šefom odborničke grupe Aleksandrom Pajićem, ušli su u ovo zdanje oko 15 časova, ali u vreme radnog vremena nigde nikog nije bilo, ni gradonačelnika , ni pomoćnika, savetnika, članova veća …

-Ljudi koji upravljaju ovim gradom, nestali su, iako je radno vreme –prokomentarisao je Aleksandar Pajić odsustvo vlasti u Šapcu i naveo razloge zbog čega su došli u zgradu Arhiva.
– Hteli smo da svojim prisustvom odbranimo dostojanstvo ovog grada, jer ga Nebojša Zelenović stalno narušava svojim postupcima, odlascima u Beograd na rušilačke pohode Saveza za Srbiju. Sa kapom na glavi kao mafijaš, upada u prostorije policijske stanice, RTS, ruši ograde po Beogradu . To je ispod svakog nivoa i zato smo došli da odbranimo ugled ovog grada – rekao je Pajić.
Odbornici su se tiho i bez reči popeli na sprat gde se uselio Zelenović, kako ne bi ometali zaposlene u Arhivu. Oni su, inače bili u čudu kada se Zelenović preselio sa svojom svitom u njihove prostorije. Stavio ih je u mali skučen prostor. Kao u golubarnik. A, decenijama su čekali na rekonstrukciju ovog starog zdanja, koje je bilo stara bolnica i nadali se da će konačno uživati u novim kancelarijama, kada im se „desio“ Zelenović.

Šapčani tvrde, sakrio se u Arhiv, jer on i njegova velika svita od savetnika, pomoćnika, članova Veća, odavde mogu da neopaženo izlaze i ulaze, da ih niko ne vidi!? Zgrada Gradske uprave smeštena je u glavnoj gradskoj ulici, pa su tu bili više izloženi pogledima građana.
Ali, gradonačelnika Zelenovića nije bilo u zgradi niti u svojoj kancelariji! Prisutnim odbornicima SNS-a, rečeno je, da je najverovatnije na slavlju kod prvih komšija, u zgradi Doma zdravlja koji proslavlja 12 godina rada: 
-Umesto da vodi dobru politiku grada, on se provodi – bili su komentari odbornici. 

Hteli su, da mu u lice svašta kažu, dozlogrdio je građanima Šapca. Pa i da im objasni ono što je na jednoj od sednica zapretio, da će „oni i njihove porodice uskoro biti počišćeni iz grada“.
Umesto „hrabrog“ Zelenovića, dočekao ih je predsednik Skupštine Nemanja Pajić. Glumio ili ne, tek je odbornicima SNS-a, izneo i stolice. Čak i „Zelenovićevu fotelju“, čime im je simbolično stavio do znanja, koliko je i njemu lično stalo do odbrane „časti i ugleda gradonačelnika nasilnika“…

mde

Zelenović inače svakog petka organizuje proteste u gradu protiv republičke vlasti, na koje više ne može da nakupi ni 200 ljudi, ali ne odustaje, kao što ne odustaje da ide u Beograd i pridružuje se Đilasu, Obradoviću i Vuku Jeremiću na protestima. Očajan što ga u tu priču gura njegov mentor Dušan Petrović, priznao je prijateljima da su Đilas i Vuk Jeremić , mnogo loši ljudi, ali mo0ra da bu de sa njima. Nema mu kud, „Don mu je isprojektovao put“ kojim mora da ide, svidelo se to njemu ili ne?!
Ekipa Embarga iz Šapca