PREDSEDNIK VUČIĆ PRISUSTVOVAO POČETKU RADOVA NA IZGRADNJI BRZE SAOBRAĆAJNICE ŠABAC – LOZNICA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Prnjavoru prisustvovao početku radova na izgradnji brze saobraćajnice Šabac – Loznica čija je dužina 55 kilometara. Predsednik Vučić je istakao da će put Ruma–Šabac biti gotov do kraja septembra sledeće godine i da će se od Beograda do Šapca stizati za maksimalno 45 minuta, a od Beograda do Loznice za sat i deset minuta.

,,To će dodatno podići ceo podrinjski kraj i za turizam, i sve drugo. Značajno će osnažiti i Mačvu“, rekao je Vučić i najavio da će kompanija ,,Mint“, koja u Loznici zapošljava oko 500 ljudi, doći i u Šabac.
Predsednik je konstatovao da azerbejdžanska kompanija “Azvirt“ radi kvalitetno i sve završava na vreme.


,,Ako uspemo da do Loznice sve završimo u septembru 2024, to je stvarno neverovatno. To niko nije sanjao. Onda ostaje da vidimo šta ćemo za Zvornik, ka Ljuboviji i Bajinoj Bašti, da gradimo magistralu, da podignemo i taj kraj, mada je teško jer uz Drinu nema mnogo mesta“, kazao je Vučić.
Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić rekao je da je Srbija veliko gradilište, a da se ulaganjem u razvoj putne infrastrukture doprinosi poboljšanju kvaliteta života.
,,Zahvaljujući podršci države na čelu sa predsednikom Vučićem, Šabac će biti odlično mesto za život zato što će se izgradnjom autoputa Ruma – Šabac stizati do Beograda i Novog Sada za 40 minuta. To će privući veliki broj investitora, koji će otvoriti nova radna mesta i smanjiti nezaposlenost, čime će se poboljšati životni standard svih naših sugrađana. Trasa brze saobraćajnice zaobići će sva naseljena mesta. Izmeštanje tranzitnog saobraćaja značiće i povećanje bezbednosti meštana. Naš grad krupnim koracima ide napred i razvija se. Šabac će biti moderan grad budućnosti“, rekao je gradonačelnik Pajić.

Ukupna vrednost ove moderne saobraćajnice, koja će povezati Rumu, Šabac i Loznicu u ukupnoj dužini od 78 kilometara, je 467,5 miliona evra. Putovanje od Šapca do Loznice nakon izgradnje ove deonice trajaće najduže pola sata.
Obeležavanju početka radova prisustvovali su i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, ambasador Azerbejdžana Kamil Hasijev, v. d. direktora ,,Koridora Srbije“ Aleksandar Antić, v. d. direktora ,,Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak.