Počinje izgradnja nove komunalne infrastrukture u Krupnju

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas je sa Ivanom Isailovićem, predsednikom opštine Krupanj i narodnom poslanicom Ivanom Popović prisustvovao otvaranju radova na izgradnji 7,5 kilometara nove kanalizacione mreže u Krupnju, gde će biti izgrađena i dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

“Ovaj projekat je pravi signal da se Krupanj više ne vraća u prošlost. Projekat je zaista veliki u vrednosti od 5 miliona evra i podrazumeva izgradnju 7,5 kilometara potpuno nove najkvalitetnije kanalizacione infrastrukture. Kada postavimo nove cevi radimo i novi asfalt u širini od 2,5 metra. Ovakvi ekološki projekti su direktan nastavak politike koja je dovela do toga da je u Krupnju sve manja nezaposlenost, sve bolji kvalitet života, uz nove poslove i veće plate“, rekao je ministar Momirović.

Ministar Momirović zahvalio se predsedniku opštine i njegovom timu na uspešnom zajedničkom radu na projektnoj dokumentaciji i izdavanju dozvola. Tom prilikom zamolio je sve da nastave sa dobrom dinamikom i za najviše tri godine koliko traje realizacija ovog projekta radovi budu završeni kako bi ostavili čistu zemlju za našu decu, jer bez toga nema budućnosti.

„Ovo je veliki dan za Krupanj, pridružujem se predsedniku opštine Isalioviću u zahvalnici predsedniku Aleskandru Vučiću i ministru Momiroviću, jer za nas projekat koji je nešto malo manji od 5 miliona evra jeste izuzetno značajan. Sedam ipo kilometara kanalizacione mreže i dva postrojenja za preradu otpadnih voda svakako će unaprediti životni standard građana“, istakla je Ivana Popović, poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

„Krupanj je prva lokalna samouprava u Mačvanskom regionu koja dobija postrojenja za preradu otpadnih voda i ozbiljnu kanalizacionu mrežu. Projekat je vredan blizu 5 miliona evra i Krupanj nikada nije imao pojedinačan projekat u ovoj vrednosti. Potrudićemo se da opravdamo poverenje države i nastaviti da se borimo za naše stanovništvo da ostane da živi ovde i da zajedno razvijamo Krupanj“, rekao je Ivan Isailović, predsednik opštine Krupanj.

U opštini Krupanj u okviru projekta „Čista Srbija“ biće izgrađeno 7,5 kilometara kanalizacione mreže i dva postrojenja za preradu otpadnih voda (Krupanj i Mačkov kamen). Ukupna vrednost projekta u opštini  Krupanj je 4.920.516 evra, a komunalnu infrastrukturu će graditi kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC).