SAOPŠTENjE ZA JAVNOST GRADSKOG ODBORA SNS ŠABAC

Iza dve decenije vlasti Nebojše Zelenovića, Dušana Petrovića i ostalih bivših demokrata, u Šapcu nije ostala ni pristojna lokalna putna mreža, ali se naš grad zato može „pohvaliti“ astronomskim dugovima koje su napravili oni koji sada glume ekologe i borce za slobodu. Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac, podseća da je bivši gradonačelnik Nebojša Zelenović zbog nenamenskog trošenja novca iz budžeta u visini od pet miliona evra, čak, i odgovarao pred sudom, ali se nije našao iza rešetaka pošto je izigrao zakon i taj slučaj je zastareo.

Za vreme vladavine Nebojše Zelenovića u Šapcu nije bilo liste čekanja za vrtiće, s obzirom na to da je mesečna nadoknada bila najskuplja u Srbiji, pa većina roditelja decu nije ni upisivala. Nebojša Zelenović je za vreme svoje vladavine onemogućio rekonstrukciju bolnice, Šabac je u tom periodu ostao i bez sportske hale, a pamtimo i da je besomučno asfaltirao već asfaltirane ulice u užem gradskom jezgru. Za to vreme, naši sugrađani u prigradskim i seoskim sredinama mogli su da sanjaju ne samo asfalt, već i šljunak. Za njih je važilo pravilo da moraju dodatno da plate sređivanje puteva, za razliku od gradskog jezgra, gde takav namet nije postojao.

Zahvaljujući „domaćinskom“ upravljanju Nebojše Zelenovića, Šabac je postao prepoznatljiv po divljim deponijama, pa je država morala nedavno da uloži 1,5 miliona dinara kako bi bilo sanirano 11 ovakvih smetlišta. A ovaj novac mogao je da bude potrošen drugačije. Zbog „domaćinskog“ odnosa prema svom gradu i sugrađanima, država će pomoći Šapcu da plati milijardu dinara duga koji je ostao iza tih „domaćina“. Ne treba biti stručnjak da se zamisli šta je korisnije za toliki novac moglo biti urađeno u Šapcu. Ali, biće potrošen za ispravljanje brljotina koje su nam ostale iza Nebojše Zelenovića.

Sramotno je i što neko ko je punih 20 godina proveo na vlasti u jednom gradu, nije bio u stanju da obezbedi ni besplatan prevoz za naše najstarije sugrađane, a upravo je to učinila nova gradska vlast za manje od godinu dana. Smatramo da je bivše gradsko rukovodstvo imalo i više nego dovoljno vremena da reši ključne infrastrukturne probleme, među kojima je najvažnije pitanje vodovodne mreže. Primera radi, dužina vodovodne mreže u Šapcu je 424 kilometara, a u Loznici duplo više – 900 kilometara. Ovim je Šabac, grad u kojem živi 115.884 stanovnika, po dužini vodovodne mreže u rangu s Ljubovijom, a ova opština ima 17.025 stanovnika.

Srpska napredna stranka pokazala se kao partner svojim građanima, i da za nas predizborna obećanja ne ostaju na rečima. Zato je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Šapcu, uskomešala duhove bivših vlastodržaca, jer je na videlo izašla sva njihova bahatost i nesposobnost. Osim autoputa Ruma – Šabac i brze saobraćajnice od Šapca do Loznice koji se uveliko rade, predsednik Aleksandar Vučić najavio je ulaganje u šabačku bolnicu u visini od 40 miliona evra, kao i izgradnju nove sportske hale.

Građani Srbije već su navikli da obećanja koja da predsednik Aleksandar Vučić budu ispunjena, i zato nam je jasna nervoza novopečenog ekologa Nebojše Zelenovića koji nije umeo da počisti ni jednu jedinu divlju deponiju u svom gradu.