Mihajlović pozvala BiH da ubrza otvaranje „Bratoljuba“

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović pozvala je danas Federaciju BiH da ubrza postupak izgradnje zajedničkog graničnog prelaza kod mosta „Bratoljub”, koji spaja Ljuboviju i Bratunac, kako bi most što pre bio pušten u saobraćaj.

Mihajlović je podsetila da je Srbija svoju obavezu ispunila i izgradila taj most na Drini pre dve godine, kao i da je Vlada Republike Srpske ispunila svoj deo posla, a da je sada, kaže, red na Federaciji BiH, u Upravi za indirektno oporezivanje, da završi svoj deo kako bi Srbija i BiH dobile granični prelaz.

„To još uvek čekamo i evo molba ovako javno da to što pre bude završeno”, rekla je Mihajlović u Vladi Srbije nakon potpisivanja Sporazuma Vlade Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine o saradnji na realizaciji projekta auto-puta Beograd-Sarajevo.

Zamenik ministra komunikacija i prometa BiH Saša Dalipagić je, odgovarajući na pitanje medija, rekao da je izgradnja graničnog prelaza u nadležnosti Uprave za indirektno oporezivanje u BiH, dok je ministarstvo koje on predstavlja sa završetkom izgradnje mosta završilo i svoje obaveze prema njemu.

„Koliko sam ja upućen, tu je problem nastao prilikom raspisivanja tendera, jer su svi ponuđači bili skuplji od sume koja je predviđena za izdvajanje za taj granični prelaz”, rekao je Dalipagić.

Izrazio je nadu da će se formiranjem nove vlasti u BiH rešiti i to pitanje, dodajući da „nije u redu da je most napravljen i da stoji, a da građani ne mogu da ga koriste”.

Bratoljub na reci Drini, spaja opštine Ljuboviju i Bratunac, građen je od oktobra 2015. godine do maja 2017. godine, kada su radovi na mostu zvanično završeni.

INFO 24 / politika.rs / Foto: Vikipedija