GO SNS Šabac: Zelenović je pred poslanicima Evropskog parlamenta osramotio samog sebe

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu sa žaljenjem konstatuje da gradonačelnik Nebojša Zelenović ne odustaje od kukavičkih poteza u pokušajima da republičku vlast osvoji bez izbora. U neobjašnjivoj i neprirodnoj želji da svoju otadžbinu prikaže kao crnu tačku na mapi Balkana, a sebe i svoje saborce u “Savezu za Srbiju” kao spasitelje Evrope, gradonačelnik Šapca je predstavom pred poslanicima Evropskog parlamenta osramotio samog sebe.

Na skupu koji je u Briselu u sredu 11. decembra organizovala Socijalistička i Demokratska grupa (SiD) u Evropskom parlamentu, Nebojša Zelenović je doživeo isto ono što je doživeo na takozvanom referendumu u Šapcu tri dana ranije. Od 154 poslanika SiD, u sali je bilo prisutno jedva njih deset. Nije pomoglo gradonačelniku Šapca što je pred evroparlamentarcima otvoreno zastupao tezu o nezavisnosti Kosova i Metohije. A nisu mu pomogle ni klimatske promene na koje se pozivao u pokušajima da u Briselu objasni zašto Evropa mora da interveniše u Srbiji kako bi on, Dragan Đilas i ostatak “Saveza za Srbiju” bez izbora došli na vlast.

Građanima Srbije odavno je postalo jasno ko su ljudi okupljeni u “Savez za Srbiju” i kako oni vide demokratiju. U sredu to je postalo jasno i Evropi. Za Nebojšu Zelenovića izbori su demokratski i slobodni samo ako na njima ne učestvuje Srpska napredna stranka. Za Nebojšu Zelenovića praznik demokratije je kada svega devet odsto Šapčana odluči kako će se potrošiti novac prikupljen u njihovim mesnim zajednicama. A slobodno sudstvo za Nebojšu Zelenovića je isključivo ono koje će ga osloboditi od pronevere pet miliona evra iz šabačkog budžeta.

GO SNS u Šapcu stoga ponovo zahteva od gradonačelnika Zelenovića da prestane da uznemirava građane najavama nemira i eskalacijama sukoba. Jedini sukob koji u Srbiji postoji je sukob unutar “Saveza za Srbiju”. Pozivamo Nebojšu Zelenovića i da napravi kvalitetan politički program, izađe na izbore i pobedi nas većinom osvojenih glasova, a ne kupovinom odbornika, pritiscima i pretnjama.

GO SNS Šabac

Macvanski.info / Foto: autonomija.info