Marjanović: Da se jave građani koje “reketira” Bastać

Odbor SNS na Starom Gradu formirao je pravni tim za pomoć građanima te beogradske opštine, koje, kako tvrdi odbornik naprednjaka sa te opštine Radoslav Marjanović, “reketiraju predsednik opštine Marko Bastać i njegov kum, načelnik komunalne inspekcije te opštine, Dejan Stojanović zvani Deksi Evro”.

 -Nekoliko desetina građana Starog Grada prijavilo nam je da je Bastać preko Stanojevića pokušao da ih ”reketira”, a to se posebno odnosi na vlasnike kafea i restorana sa baštama”, naveo je Marjanović.

Prema njegovim rečima, to rade po jednostavnom principu: prvo opština Stari Grad ne izdaje rešenja za postavljanje bašti, a potom ih, kaže Marjanović, ucenjuju da plaćaju da ne budu uklonjeni”.

On je pozvao sve one koji na takav način budu reketirani da slučaj prijave Opštinskom odboru SNS.

 -Pozivam vlasnike restorana da ne plaćaju taj reket, već da snime Bastaćeve predstavnike ako im budu dolazili u posetu i tako obezbede dokaz. Dokaze dostavite nama, a naš pravni tim će pisati krivične prijave i prosleđivati ih nadležnom tužilaštvu – istakao je Marjanović.

Marjanović je rekao da je ”Marko Bastać sa svojim rođacima potpuno privatizovao opštinu Stari Grad, da posluje protivzakonito i netransparentno, da je uništio SC Milan Gale Muškatirović u narodu poznatiji kao SC 25. maj, jer samo za struju, vodu i grejanje duguju preko 90 miliona dinara,a da se posebno osilio u poslednjoj godini svog mandata kada huliganskim ponašanjem pokušava da skrene pažnju na sebe”.

-Građani Starog Grada zaslužuju predsednika opštine koji će da se bori da naša opština bude uređenija i lepša. Nije im potreban čovek koji se ponaša kao vandal i cirkuzant i za koga se ne zna kako će se koji dan ponašati u zavisnosti od toga šta tog dana koristi – rekao je Marjanović.