Marinika, kao otrovna varenika – za Srbe i Ruse!?

U ratu za tržište, posebno ono najosetljiviji u trgovini oružjem i municijom, ne biraju se sredstva niti načini da se do cilja dođe. Njihovo oružje u borbi za tržište je manipulacija, a municija su posebno za to odabrane amoralne ličnosti, spremne na sve!

Zašto je baš Marinika Tepić odabrana da bude glasnogovornik započetkog rata Zapada preko Bugarske protiv srpske vojne industrije i njenih geopolitičkih interesa?

Zato što je svima poznato da je to unapred nameštena borba u kojoj će vrlo brzo biti potrošen njen glavni pion, pa niko ozbiljan nije hteo da se upusti u ovu priču, u pokušaju da ruši sosptvenu namensku industriju kao jednu od najprofitaabilnijih grana srpske privrede na njenom putu punog oporavka?! E, vidite, Marinika je sve to sa zadovoljstvom prihvatila i saavršeno igra igru nekakvog političkog istražitelja po notama koje joj se doturaju sa Zapada posredstvom njihovih “ novinara istraživača  nezavisnih ( kobajagi od Soroša) portala”…

Zašto se baš sada otvara pitanje “Krušika”, uopšte poslovanja vojne industrije…Špijunaže Rusa na ovim prostorima?

Odgovor je vrlo jasan i konkretan. Neki su dobili ozbiljan zadatak, da po svaku cenu uruše započetu izuzetno bitnu vojnu saradnju Srbije i Rusije, srpsku kupovinu ruskih raketa, oklopnih vozila, aviona i drugih letilica…

Dugo je smišljan način na koji će se izvesti udar koji bi trebalo da poljulja te odnose. I onda se krenulo sa “Krušikom”. Zadatak koji su dobili pioni na američkoj šahovskoj tabli nije ni malo lak: Treba da matiraju Vučića i Srbiju, ili bar da ga dugo vremena drže u večitom šahu, dok se neke međunarodne okolnosti ne promene! 

Kroz pojavu takozvanog lažnog uzbunjivača, treba srpskoj i svetskoj javnosti pokazati i dokazati podmuklu igru Srbije, njenih rukovodilaca, da su tobože prodavali oružje i municiju Ukrajincima kojima su ubijani ruski vojnici!? Idealna potka za rušenje vekovnog prijateljstva, za ostavljanje Srbije na milost i nemilost “anglosaksonskim daviteljima”! 

Marinika se pokazala kao dobar igrač, spreman na sve, zarad sitnih interesa. Voljna da ide do kraja, iako je od početka bilo jasno, da njena tobože argumentovana priča ima toliko rupa, da po njoj ni ona ne bi mogla hodati, a da bar ne izvrne zglob i ne tresne u prašinu svojih zabluda i laži!?

Zašto je Marinikina priča prazna, lažna, bez pravih jakih argumenata?

Prvo: Ko njoj ili ikome drugome u Srbiji daje za pravo da ruše državne ( narodne) prihode tako što će kriminalizovati čitav sistem namenske industrije kroz priču o nekakvim povlašćenim kupcima? Jel to kroz Mariniku neki drugi brinu što nisu povlašćeni kupci ( ako ih uopšte ima?), pa bi sada da opanjkavaju kolege i konkurenciju? Da li je njima uopšte stalo do nacionalnih interesa koje mesecima ruše jednim te istim pričama po niskotiražnim novinama, u koje ni sami ne veruju, u ono što skoro svaki dan objavljuju? Da li oni uopšte znaju šta je status povlašćenog kupca i kako se to postiže u namenskoj industriji? Očigledno ne znaju. Ali, znaju, da su povređena gospodarska prava i moć onih čije interese mesecima proturaju po Srbiji…

Drugo: Koji su to argumenti na koje se poziva Marinika Tepić u  naivnom pokušaju da sopstvenu zemlju ocinkari i osramoti pred Rusima, jedinim osvedočenim i trajnim prijateljima u svetu sile, zla i nadmoći onih čija je istorija mlađa od bilo kog plota, bilo koje napuštene srpske seoske kuće?

Marinika danima maše papirima iz “Krušika”, kojima ništa ne dokazuje, ali uzbunjuje, unosi nemir i nespokojstvo, lobira lakoverne u pokušaju da dokaže kako je noć dan, a dan zapravo noć. 

I na Fejzbuku i na svim ostalim društvenim mrežama, uporna je Marinika da dokaže kako je “Krušik nešto spetljao sa Ukrajincima”, kako je kod njih završilo 30.000 granata proizvedenih u “Krušiku”?! Služi se logikom onih koji su je “ napujdali” na sopstvenu zemlju: Baš kao što je bilo, kad su odbegli robijaši iz Evrope pravili Novi svet, na Zapadu. Dok su jedni prodavali viski i oružje Indijancima za žuto grumenje, drugi su išli za njima i besomučno ih ubijali kao divlje zveri! Nešto slično su radili stotinu godina kasnije: Marinika sigurno nije dosegla taj nivo znanja i edukacije, da zna, kako su Bušovi ratovali sa iranskim verskim vođom Homeinijem, a s druge strane njihovi oficiri su, istim tim Irancima, “ iza te krvoločne medijske zavese” prodavali oružje u onoj čuvenoj “Iran gejt” aferi!? 

Oni tako rade vekovima, pa su poverovali da to verovatno isto rade i Srbi svojim vekovnim zaštitnicima Rusima: Javno se grle i tapšu, a tajno protivnicima prodaju municiju i oružje! Pogrešili su mnogo. I sve je to lako dokazivo.

Treće, najbitnije: Da li ijedan prodavac oružja i  municije na svetu može da zna gde će jednoga dana završiti njegova roba? Da li Kalašnjikov treba da bude veći zločinac i od Hitlera, jer je sa njegovom automatskom puškom verovatno pobijeno najviše ljudi u istoriji sveta? Besmisleno je sada optuživati Srbiju, njenu namensku industriju, ako su granate završile na ratištu, na tlu Ukrajine!? I to svi znaju, ali se namerno prave blesavi. 

Jer, kad je pukla bruka sa montiranim snimcima sa ministrovim tatom kobajaggi u “Raša Tudeju”, kad nije uspela ni priča sa ministrovim tatom kao povlašćenim kupcem iz “Krušika”, krenula je nova ofanziva: Lakiranim dokazima da su direktno iz “Krušika” kupovali ukrajinski oficiri-kriminalci! 

Umesto dokaza, Marinika je javnosti ponudila nekakvu belešku sa sastanka u “Krušiku”, sa nekim “ino kupcem”, bez konkretnih podataka imena firme, niti ikakavih dokaza da su oni nešto direktno kupili?! Smešno i otužno. I dobro je što srpska javnost, naš državni vrh, niti ruski nije naseo na ove priče.

A, kad ni ovo “nije prošlo”, krenuli su sa bajatim špijunskim video prilozima, kako ruski obaveštajci kupuju informacije od penzionisanih srpskih oficira, treće kategorije!? I to je potureno iz komšiluka. Ovoga puta nije iz Bugarske, nego iz Hrvatske. Siroti srpski oficir, uhvaćen u ralje “ lijepe zlikovačke” pristao je za šaku srebrnjaka da namesti ruskog obaveštajca! Kažu, biće toga još. Jer ni ovo nije upalilo! Nije ni za milimetar udaljilo Srbiju od Rusije, niti Rusiju od Srbije. 

Ostaje samo da se vidi, koliko su zapadni magovi svetskih manipulaacija i prevara raznovrsni i maštoviti.

Macvanski.info / Embargo.rs / foto: Zicer.org