IZVRŠITELJI NE PRESTAJU DA PLJAČKAJU NAROD! Naplatila čoveku dug, pa sad traži još para!

Beograđanin P.J. zbog sudskog izvršitelja ne može da se iskobelja iz duga za nepropisno parkiranje još iz 2017. godine!

Reč je o dugu od na ime 4 kazne koje mu je izdao Parking servis u Beogradu, a koje je on posle izvesnog vremena platio, sa sve pripadajućom kamatom, uključujući i naknadu za sudskog izvršitelja.

Sada se, međutim, pojavljuje novi dug od 6.624 dinara i to ponovo na ime izvršitelja! Ovih dana saznaje da je izvršitelj taj dug već naplatio od Parking servisa i da sada on taj novac mora da uplati ovom javnom preduzeću. Pritom, do ovog saznanja je došao sasvim slučajno, pošto je u Parking servis otišao drugim povodom!

– Izvršiteljka Vesna Marković uzela je unapred novac od Parking servisa i to pre nego što je meni od ovog javnog preduzeća stigao nalog za naplatu duga, štaviše, nisam ni bio obavešten da uopšte imam i taj dug. Parking servis mi je kazne naplatio sa sve kamatom, platio sam 4.824 dinara na ime izvršitelja i tu bi priča trebalo da bude završena. Sada me obaveštavaju da imam još jedan dug za 2017, odnosno da treba da platim ono što je izvršiteljka naplatila od Parking servisa, na znam po kom osnovu. Ovo je takvo čerupanje javnih preduzeća od strane izvršitelja! – ogorčen je sagovornik Informera.

On kaže da mu je izvršiteljka Vesna Marković poručila da “pročita zakon i da može da se žali”, a na činjenicu da ga niko nije obavestio o tom dugu nije, kaže P.J., imala komentar.

– Sa takvim naopakim zakonom umesto da država, odnosno javno preduzeće naplati dug, oni naplate od države, koja im, je po svemu sudećim omogućila da zelenaše. Pouzdano znam da Parking servis ima velikih problema u radu izvršitelja jer unapred uzimaju novac za posao koji posle ne završe. Radi se o stotinama hiljada dinara. Gnev građana usmeren je na državna preduzeća, a ustvari izvršitelji su ti koji deru narod. Parking servis mi je uzeo samo 390 dinara na ime kamate, a sami izračunajte koliko je naplatio izvršitelj.

Informer