Đilas i Jeremić forsiranjem Obradovića,hoće da eliminišu Zelenovića, koga više ni “učitelj“ Dušan Petrović ne podržava!?

Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića, Borka Stefanovića i Nebojšu Zelenovića povezuje mržnja prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Zato su se ujedinili oko projekta “Savez za Srbiju” u kojem svaki od njih mašta da zauzme čelnu poziciju u državi. Ali ono o čemu se u poslednjih nekoliko nedelja u krugovima bliskim “Savezu za Srbiju” sve više priča je netrpeljivost prema gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću koju posebno intenzivno osećaju Đilas i Jeremić.

Naime, dvojac se osetio ugroženo zbog forsiranja trenutnog šabačkog vlastodršca u medijima koje njih dvojica kontrolišu. Kako upućeni tvrde, razlog zašto je nesrećni Boško Obradović isturen u prvi plan tokom “spontanog” juriša na RTS je taj što su imućni lideri “Saveza za Srbiju” shvatili da prava opasnost po njih ne dolazi iz Čačka već iz Šapca.Pitanje je dana kada će situacija izmaći kontroli…

Netrpeljivost prema Nebojši Zelenoviću dodatno su zabiberili komentari virtuelnih čitalaca na njihovim “slobodnim” medijima. Kako je portal “Embargo” nedavno otkrio, ispostavilo se da veliki deo poruka podrške za gradonačelnika Šapca u stilu: “Zelenovića za predsednika Srbije!” šalje lično ovaj ambiciozni Šapčanin. Iako je napravio medijski proboj na ispostavi američke televizije u Srbiji i jednom dnevnom listu koji se u njegovom gradu proda u jedva 20 primeraka (od kojih skoro svi završe u Gradskog upravi Šapca), Zelenoviću je po svaku cenu stalo da ga primete i oni mediji koji zaista imaju čitaoce i gledaoce.

Rešenje je pronašao u prišljamčivanju uz Dragana Đilasa. Tako je, na užasavanje Šapčana, snimljen i Zelenović u napadu na RTS, a sutradan kako krajičkom oka gleda gde mu je drug Đilas, pa se hvata za ogradu ispred Predsedništva Srbije i ruši je.

Pošto mu se svidelo huligansko ponašanje, Nebojša Zelenović otišao je korak dalje u pozicioniranju sebe kao verovatnog lidera povampirenog DS-a, ali i kandidata za predsednika države. Preti Zelenko da će da povede narod u neposlušnost i blokadu Srbije i, kako je sročio, “tada će ceo svet morati da se suoči sa činjenicom da u Srbiji nema demokratije i da se stvara diktatura u srcu Evrope”. Vapaj za vlašću bez izbora ili, kao što je to u slučaju grada kojim stoluje, vapaj za vlašću kupovinom glasova i kombinatorikom gubitnika, doveo je do toga da iz Zelenka progovara podsvest.

Upravo u gore citiranoj rečenici ogoljene su istinske namere nesrećnog i frustriranog dela srpske opozicije. Oni žele nasilje, blokadu, anarhiju i diktaturu. Jer žele vlast po svaku cenu, ali samo pod uslovom da ne budu stavljeni na test birača. Ili da budu stavljeni na test odabranih birača kao što to uveliko radi Nebojša Zelenović u Šapcu organizovanjem nekakvih referenduma. Na ovo se šabački vlastodržac konstantno poziva i po ovom modelu bi da uređuje i ostatak države.

Portal “Embargo” je u više navrata pisao o šabačkim referendumima, ali nije zgoreg podsetiti čitaoce na ovu bizarnu pojavu. Naime, referendum je po pravilu uspešan ako na njega izađe i glasa preko 50 odsto upisanih birača. S druge strane šabački referendum počinje tako što se nedeljama ranije popisuju građani i to samo oni koji su platili porez na imovinu. Oni imaju pravo i da predlože projekte za koje smatraju da su važni za njihovu zajednicu. Primera radi, u Pocerskom Pričinoviću pravo glasa ima 3.641 građanin, a anketari GU Šabac upisali su njih 579. Na referendumu je glasalo 189 građana, što u procentima iznosi 4,91 odsto biračkog tela. Slično je i u drugim šabačkim mesnim zajednicama. Tako se redovno dešava da mesto koje, recimo, nema vodu i kanalizaciju (a u Šapcu ih je 42), umesto toga “izabere preko potreban projekat” kupovine majica za seoske olimpijske igre.

“Šabac je primer kako ćemo raditi”, kliče Nebojša Zelenović na početnoj stranici “Saveza za Srbiju”. Po modelu Šapca gradonačelnik planira da uredi Srbiju, u kojoj bi njegova manjina krojila život ostalima. E zato, ona dvojica prave strategiju kako da ga što pre eliminišu iz svojih kombinacija. Sve ovo zna „Zelenko“, ali se ne potresa previše. Više ga brine to što mu ni Dušan Petrović koji ga je 2014. godine izvukao iz poplave, nije naklonjen. Sve je spremno da bude zamenjen Dušanom Kostadinovićem, predsednikom Izvršnog odbora DS-a.

E.E.