U čijoj je sudskoj fioci bio sakriven predmet Zelenovićevog ,,lopovluka”?

Pirova pobeda nad srpskim pravosuđem i građanima Šapca gradonačelnika Nebojše Zelenovića, možda je poslednja izvanredna prilika da se raščisti sa svima onima koji decenijama urušavaju naše pravosuđe.

Ne čudi nas to što je Zelenović preko noći zaboravio ,,veliku pravnu pobedu” bežeći od nje kao đavo od krsta, jer je izvojevana, neprofesionalno, nečasno i sa svim izigravanjem svih pozitivnih pravnih normi i akata države Srbije.

Ali nas čudi da skoro svi srpski mediji preko ove izuzetno važne teme prelaze kao preko lanjskog snega, ne želeći da novu bruku srpskog pravosuđa stave čak ni u fusnotu bar neke dnevne vesti!? Zašto? Zato što je njihov medijski pulen u pitanju, zato što iza njega stoji veliki nevidljivi sistem za medijske manipulacije i zato što ovim treba i Đilasu natrljati nos i pokazati, da se kolo naklonosti i sreće može vrlo lako okrenuti od njega.

Ako sve to znamo, a Šapčani to najbolje znaju, onda im je sada više nego jasno, da svaki lopov i ne mora biti lopov, da svaki ulovljeni u krađi i ne mora biti osuđen. Jer, lako se nađe sudija koji skloni premet na nekoliko meseci, sačeka da vreme iscuri i sve ode u onu našu čuvenu pravnu prevaru zvanu: Zastarelost!

To što se potom pojave neki lakirani advokatići iz Beograda, to sto bračni drug uloži žalbu – je laki rijaliti za prevarenu sirotinju raju! Zelenović ne kapira da će sa ovom lažnom pobedom, čije je razloge vešto sakrio pred nezainteresovanim i njemu lojalnim dopisnicima beogradskih medija, teži sud za njega od one prethodne osuđujuće presude!

Svako u Šapcu zna, da je sa budžetom muljao, petljao i varao, da je praznio narodnu kasu presipajući onima koji ionako previše imaju, pa je ovo oslobađanje izazvalo podsmeh čak i kod njegovih malobrojnih sledbenika. Nemanja Pajić, Conjagic i Kostadinović, sada veruju više nego ikada ranije, da je njihov ,,Zelenko”, izgleda novi zečić iz šešira, “Ujka Godfrija”, ma koliko to nerviralo Đilasa, Obradovića i Jeremića.

Razlog je sasvim jednostavan: malo zna, nema rejting, dobar je sluga i ništa unapred ne traži, a sve sluša. Idealan za oblikovanje! Eto, uspeli su da ga učine slobodnim za nešto sto je i vrapcima na grani pokraj Pravnog fakulteta bilo nedvosmisleno jasno.

Zato sada Zelenović misli da je postao lav, ali je još uvek u jarećoj koži koju će građani Šapca u aprilu ponosito pokazivati kao najvredniji politički trofej po onoj narodnoj: ,,Bilo, ne ponovilo se”.

Mačvanski Info / Embargo / E.E. / Foto: Tanjug