Srpska napredna stranka prva predala izbornu listu u Loznici: Spoj mladosti i iskustva

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Loznici prikupio je potpise podrške izbornoj listi „’Aleksandar Vučić – Za našu decu“, koje su sinoć oko 20 časova kandidati za odbornike u lokalnom parlamentu na čelu sa Vidojem Petrovićem, predsednikom lozničkih naprednjaka i aktuelnim gradonačelnikom, predali Gradskoj izbornoj komisiji.

Ovo je prva izborna lista koja je za predstojeće izbore predata u Loznici. Petrović je posle predaje liste rekao da koalicija ‘’Aleksandar Vučić – za našu decu’’ ima za cilj nastavak razvoja i opšteg prosperiteta Loznice, a listu odbornika ocenio je kao ‘’spoj mladosti i iskustva’’.

Foto: Kurir.rs, T.Ilić

Želimo da kroz dijalog sa građanima napravimo dogovor za budućnost ovoga grada, a ona je još snažniji ekonomski razvoj Loznice. Vodićemo pozitivnu kampanju i očekujemo da dobijemo mandat da nastavimo ono što je započeto i uradimo ono što je planirano. SNS na lokalu izlazi u koaliciji sa Pokretom socijalista, a podržavaju nas uglavnom svi partneri koji su sa nama na centralnom nivou – rekao je on dodajući da su loznički naprednjaci za deset sati sakupili nešto više od 2.130 potpisa za overu svoje liste.

Petrović je kazao da su na listi dve trećine nova imena kao i da među njima ima i uglednih nestranačkih ličnosti. Na listi SNS se između ostalog nalaze 24 žene, dvadeset i četvoro kandidata su mlađi od 35 godina, a 31 se prvi put pojavljuje u javnom političkom životu. Zastupljeni su predstavnici iz gotovo svih 56 mesnih zajednica i različitih zanimanja među kojima je 40 visokoobrazovanih kandidata.

Foto: Kurir.rs, T.Ilić

Na prethodnim lokalnim izborima 2016. godine u Loznici su građani birali između 11 izbornih lista sa 466 kandidata koliko ih je konkurisalo za ukupno 59 odborničkih mesta u lokalnom parlamentu.

Mačvanski Info / Kurir.rs, T.Ilić / Foto: Kurir.rs, T.Ilić