Ustanak u Šapcu(99.dan): Dr Birmančević: “ Zelenović opet ponižava sela“!

Protest protiv gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića održan je u ovom gradu 99. put. Veliki broj nezadovoljnih Šapčana okupio se ispred Gradske uprave kako bi Zelenoviću uputili zahtev da podnese ostavku i raspiše prevremene lokalne izbore. Protesti protiv aktuelne šabačke vlasti počeli su 7. maja, a od prvog dana sugrađane je podržalo ovdašnje povereništvo Srpske napredne stranke.

Prema oceni dr Bobana Birmančevića, narodnog poslanika i poverenika GO SNS u Šapcu, pozivi na bojkot izbora od strane dela opozicije kojoj pripada gradonačelnik Šapca, samo su još jedna u nizu Zelenovićevih laži. Ujedno, Birmančević je izneo oštre kritike na račun gradonačelnika Šapca i njegovih aktivista zbog uništavanja saobraćajne signalizacije lepljenjem nalepnica.

– Lepi nalepnice po znakovima za opštine u okolini. Samo nije stavio “bojkot” na grad Šabac. Bojkota u Šapcu neće biti! Svi koji hoće promene, hoće na izbore i izbori će biti kada im vreme jeste, a to je na proleće iduće godine. Imajući u vidu da Zelenović nema stranku, da nema članove, ovaj bojkot važi za njega i za Dušana Petrovića. Čak i Nemanja Pajić i Sovranije Čonjagić ne podržavaju bojkot – rekao je dr Birmančević.

Dok se centar grada uređuje, stanovnici šireg centra, kao i na seoskom području nemaju osnovne uslove za život. Kako je Birmančević naglasio, Nebojša Zelenović ponižava seosko stanovništvo tako što od meštana uzima dinar da bi dobili dva dinara za projekte po selu. Na ovaj način, kako je dodao, Zelenović razdvaja ljude.

– Zašto oni koji žive u Prnjavoru, Nakučanima, Bukoru, Maovima, Mrđenovcu i bilo kom selu moraju da skupe jedan dinar da bi dobili dva dinara za asfaltiranje, a u bilo kojoj gradskoj mesnoj zajednici niko ne mora to da radi. Nebojša Zelenović zaboravlja da je na svim izborima za Savete mesnih zajednica dobio jednu veliku nulu. I na izborima koji slede u MZ Nakučanima, takođe će dobiti nulu – rekao je dr Birmančević.

Protest je završen šetnjom do Međuopštinskog istorijskog arhiva i Dunjića kuće, a kako je najavljeno, 100. protest biće održan ispred Gradske uprave u 19 sati i biće do sada najbrojniji.