Ustanak u Šapcu (13.dan): Zelenović jednu tablu lima iz budžeta grada “platio 10 miliona evra”!?! Šta piše na najskupljoj tabli lima na svetu svih vremena?

Na 13. protestu Šapčana protiv gradonačelnika Nebojše Zelenovića i aktuelne gradske vlasti, Dejan Jovanović, odbornik u Skupštini grada Šapca istakao je da bi neopoziva ostavka za Zelenovića bio mali korak, ali za ovaj grad to bi bio korak dugačak sedam milja. Kako je naglasio,samo tako bi grad počeo da se razvija i uhvati korak sa ostalim gradovima u Srbiji.

Jovanović je istakao da je gradonačelnik Nebojša Zelenović ponizio sve sugrađane kada je pre nekoliko meseci otišao u dvorište jedne privatne firme i pred kamerama optužio SNS da govori neistinu kada kaže da Šabac nema međunarodnu luku.

– Danas, da bi tu svoju laž potkrepio, uradio je tablu od lima na kojoj je napisao Luka Šabac. Iz budžeta ovog grada, od sredstava naših sugrađana, izdvojeno je 10 miliona evra za jednu tablu lima! To je najskuplja tabla lima u istoriji čovečanstva! – rekao je Dejan Jovanović. Na Zelenovićeve prozivke upućene predsedniku Aleksandru Vučić da Šapcu država nešto duguje, Jovanović odgovara da je Zelenović jedini gradonačelnik koji je tužio svoju državu, jer nije bio sposoban da uradi jedan bazen u roku, zbog čega je izostao novac.

– Tražite od države milion evra za bazen. To samo pokazuje da vi niste u stanju da jedan dinar izdvojite iz budžeta grada, nego sve što radite tražite i molite za pomoć. Tačno je da je država opredelila milion evra za bazen, ali imali ste rok do kada ste taj bazen trebali da uradite. Nažalost, vama je trebalo deset godina da izgradite jedan običan mali bazen, a olimpijski bazen koji ste nam obećali, još nismo videli – istakao je Jovanović.

Dr Aleksandar Pajić, poverenik GO SNS Šabac, sa zaprepašćenjem je komentarisao vest koja se pojavila u etru TV Šabac, koju je nazvao “Dušanova televizija”. Naime, na ovoj lokalnoj televiziji, vest dana bilo je postavljanje kanalizacije u šabačkom prigradskom naselju Majur.

– Zamislite, oni za 13 domaćinstava prave kanalizacionu mrežu dužine 260 metara. To je udarna vest u vestima TV Šabac. Da li je moguće da posle 19 godine njihove vladavine u ovom gradu i posle milijarde evra potrošenih, mi sada gradimo 260 metara kanalizacione mreže? Dušan Petrović je taj koji je bio na čelu grada od 2000. do 2004. godine i on je taj koji je trebalo u prvom mandatu da završi i vodovodnu i kanalizacionu mrežu – rekao je dr Aleksandar Pajić.

On je sa sugrađanima podelio i jednu lepu vest koju je Šabac godinama priželjkivao.

– U narednim danima Vlada Republike Srbije će imati na sednici Akademiju Šabac. Doći ćemo do toga da tri visokoškolske ustanove koje rade u ovom gradu, budu spojene u Akademiju. Za sada ne možemo da imamo Univerzitet, ali možemo da imamo obazovnu instituciju koja će da bude ponos ovog grada – najavio je dr Pajić.

E.E.