Šabački “Zekaj od Peći” očajan: Traži prisilno dovođenje zaposlenih na proteste, dok Čonjaga i Kostadinović krišom miniraju akciju za “vešanje i silovanje Srbije”!?

Šapčani ovo ne pamte! Da vajne šabačke demokrate ne biraju način niti sredstva kako bi svoje sugrađane naterali da im se 18. ovoga meseca pridruže u tobože građanskom protestu nazvanom “ silovatelji i dželati u akciji”….

Kako antikorupcijski i neprofitni portal Embargo saznaje, pre nekoliko dana održan je super tajni sastanak koalicionih partnera gradonačelnika “Zekaja od Peći”, na kome se dogovarao operativni plan prisiljavanja i ucenjivanja sugrađana za dolazak na pomenute demonstracije: Međutim, sastanak “ u podrumu” nije tekao kako je želeo gradonačelnik Zelenović, jer lagano gubi podršku dojučerašnjih slepih koalicionih poslušnika!?


Čonjaga više nije blesav da ga slepo sluša, jer je učinio mnogo grešaka, zbog čega su on i Dušan odlučili da mu otkažu saradnju – tvrdi izvor Embarga iz njihovih redova. – Čonjagić preti da će istupiti iz koalicije i tako oboriti šabačku vlast, ako Zelenović nastavi da radi po svome i da sebe istura u prvi plan kao nekakvu političku žrtvu Beograda, dok u isto vreme “deli šakom i kapom” ne bi li nekako popravio svoj izuzetno poljuljani rejting u Šapcu. U isto vreme, “Dušanov mali”, Kostadinović, još uvek nema petlju da se Zelenoviću direktno suprotstavi, ali uveliko gunđa zbog nekih gradskih odluka i načina na koji se troše pare iz budžeta, pogotovo u vezi nekih “virtuelnih projekata”…. “ Iz zasede”, čeka da se dese neke stvari, pa da konačno sedne u Zelenovićevu fotelju… Inače, i Čonjaga zvani “plejboj Crnobarski” i Dušan Kostadinović su protiv ovih najavljenih demonstracija pod nazivom “ jedan od pet miliona” iz dva, po njima sasvim objektivna razloga. Prvog, što ne veruju u masovniji odziv sugrađana, i drugi, mnogo bitniji, što se to može debelo odraziti na rejting svih njih na nekim narednim izborima!? Jer, kada sugrađani vide mali broj okupljenih na ovom protestu, koji je, kako saznajemo nezvanično, uredno najavljen, razbežaće se i ono malo preostalih pristalica “ koalicije za demokratsku pljačku Šapca”!? Inače, saznajemo, da je “Čonjaga već u Novom Sadu, na jednom mestu, javno rekao da je protiv ovih protesta i da njegovi u tome neće učestvovati”!?


Gradonačelniku Zelenoviću “gori pod nogama”, pa ne čude ovakvi potezi političkih očajnika… A, da je zaista tako, dokaz je sve ono što se ovih dana dešava po javnim preduzećima u Šapcu, u kojima se, silom i ucenama prisiljavaju radnici da obavezno izađu na zakazani miting i podrže program za “vešanje i silovanje Srbije”, baš kao što to ovih dana propagira na društvenim mrežama Zelenovićeva šefica kabineta…
Krenule su pripreme za taj “veličanstveni skup”i to pod ogromnim pritiscima – kaže za Embargo jedan od aktera svih tih dešavanja. – To najbolje znaju i osećaju zaposleni u Domu zdravlja u Šapcu, koje ovih dana bukvalno maltretira direktorka dr Jasmina Stanković!? Pritisak je pojačan posebno posle posete uglednog trgovca iz Štitara, o kome ćete tek što šta čuti narednih dana… Zaposlenima se preti otkazima ugovora o radu, drugim sankcijama, ako kojim slučajem ne dođu na protest! A, ovaj trgovac se posle hvalio kod komunalaca, da je lično video i čuo na koji način je završen posao pozivanja zaposlenih u Domu zdravlja na prestojeći miting…
Prećutao je taj trgovac susrete sa Dušanom Petrovićem i “mazalicu” koju je dobio?! Jer, Du-Pe veoma dobro zna da sve ima svoju cenu i da se sve u životu plaća… Isti izvori tvrde da u ovoj kombinaciji “nije ostala prazne ruke” ni direktorka Doma zdravlja…


Pitamo se, da li uopšte Šapčani znaju ko je dr Jasmina Stanković? Uskoro će saznati o širokim putevima novca kroz Dom zdravlja, kao da kroz njega Sava teče?! Pa i to, da li još ponešto dotična direktorka vešto krije od javnosti… Bilo kako bilo, vreme šabačke čivije zajahalo je vreme panike među “šabačkim dosmanlijama”! Videćemo dokle? Narod i država imaju sve manje strpljenja za ovakve političke “spodobe”


E.E. / embargo.rs