„Šabački Don“, Dušan Petrović,“iz mulja vadi“ novog aduta: Zelenović „aut“ zbog abrova, stiže imenjak Kostadinović u fotelju gradonačelnika!?

U Šapcu se mesecima šuška da je Dušan Petrović, nezvanični gradonačelnik ovog grada, veoma nezadovoljan Nebojšom Zelenovićem, kojeg je 2014. godine izvukao iz poplave i posadio u gradonačelničku fotelju. Dogovor je bio da će “zeleni” Nebojša da striktno poštuje instrukcije svog “stvoritelja”, jer ovaj je iskusni političar, spretan u svemu, i „niko mu ne može prići posebno kada se radi o proviziji od 10 posto“, o čemu godinama Srbija bruji… Upućeniji kažu, „složio se Zelenović da će samo da figurira“!? Uostalom, Dule ga je vukao za sobom od nemila do nedraga, od funkcije do funkcije, pa sve do glavne uloge u gradu. Glavne – bar za običan narod, a suštinski, Dule je „glavni za sve“. A pre ovoga, dao je “Zelenku” “na foru” i čelnu poziciju u svojoj stranci “Zajedno za Srbiju” koju je napravio kada je razbucao DS.

Prolazilo je vreme, osladilo se gradonačelnikovanje “Zelenku”, pa drsko pomisli da svog “stvoritelja” Dula može da posmatra kao ostarelog i nemoćnog lava. Kap koja je prelila kod Petrovića, bile su poruke koje je formalni i privremeni gradonačelnik Šapca slao portalima ispod svojih izjava. Poruke poput: “Zelenovića za predsednika Srbije!”, „ujele su Duleta za srce više nego čaršijski abrovi“ da ne zna da vozi auto, već ga žena voza kojekuda. Sve je to Dule, po svom dobrom običaju, gledao iz prikrajka i mislio: “Vratiću ja tebe u savski mulj, tako mi 10 posto”!?!

E sad sledi ono glavno: Dušan Kostadinović, ostao je navodno veran DS-u. I bivšim stranačkim drugovima. U stvari, samo onom jednom koji živi u njegovom gradu i zove se isto kao on, ali ima bradu i stariji je. Računao je mlađani Kostadinović da njegovo vreme tek dolazi i da mu nije zgoreg držati se uz skute Dušana Starijeg. U DS-u je ostao da bi Dule (ovaj stariji) imao svog čoveka iznutra. Setiće ga se jednom valjda Dule Petrović kada po Šapcu ponovo bude delio funkcije. Mlađanom Kostadinoviću već je udelio pripremnu funkciju da bude Zelenovićev zamenik u upravi grada  Šapca.

Jednog dana, na putu ka izbornoj skupštini kadrovski osakaćenog DS-a (kada se pravio i Izvršni odbor), mlađanog Kostadinovića „posrala je ptica“, kažu, to je sreća…I ostvarilo se!  Postao je, ni manje ni više nego predsednik Izvršnog odbora DS-a! Dmah po imenovanju, kako se priča, otišao je sa Dušanom Starijim da proslave. Negde tih dana prvi put se otvoreno povela priča o tome da se Nebojša Zelenović malo zaigrao, pa je pala ponuda, doduše ispod žita, da bi za Šabac bilo dobro da Dušan Mlađi preuzme kormilo od Zelenovića!

Krenu priča po Šapcu da je sve spremno i da se čeka pogodan trenutak da Dušan Kostadinović iz fotelje zamenika uskoči u fotelju gradonačelnika. A priču je proturio lično Dule Mlađi, u želji da se Nebojša Zelenović štreca i nemirno spava. Mali Dule spava kao mače. Ne brinu ga čak ni fotografije na kojima se ponaša kao pušten s lanca, a ima i jedna na kojoj je polugo. Dok čeka da ga Petrović ustoliči na Zelenovićevo mesto, mladi i divlji Kostadinović brine da utera dugove za članarinu onoj nekolicini demokrata koji su zaboravili da su i dalje u DS-u.

Ekipa Embarga