Ravnomeran razvoj svih mesnih zajednica uz dogovor sa građanima

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović prisustvovao je završetku radova na asfaltiranju 500 metara puta od Popovog raskršća do mosta u Bradiću gde je u razgovoru sa meštanima tog sela saznao šta su njihovi prioriteti i istakao da je cilj lokalne samouprave da građani ostanu na svojim ognjištima i da se zato sprovode projekti i intezivni radovi koji doprinose ubrzanom razvoju Loznice.

„S obzirom na to da imamo značajan pomak u oblasti privrede i ekonomije, rast u budžetu i mnogo više sredstava i u saradnji sa našim građanima možemo mnogo toga da uradimo. Imamo izuzetnu podršku sa centralnog nivoa naše države, i od predsednika Srbije i predsednice Vlade što je mnogo važno, jer ne bismo sve ovo mogli da uradimo bez njih. Moramo da činimo sve što je do nas da bi nam država pomogla. Ukoliko uz to uspemo iz dana u dan da bolje organizujemo i uređujemo lokalne samouprave i državu onda će i građanima biti lakše da pronađu svoj put do sreće“, ukazao je gradonačelnik Loznice i dodao da će novi asfalt puno značiti ne samo meštanima Bradića već i stanovnicima mesnih zajednica Brnjca i Velikog Sela, koje su na ovom putnom pravcu.Kako je naveo, ova, u potpunosti rekonstruisana saobraćajnica, ukupne dužine 5.5 kilometara, vodi od Klubaca, kroz Runjane, preko Popovog raskršća do Bradića i povezuje naseljena mesta sa centralnim delom grada.

Ovo je naša zajednička pobeda i ovakvu praksu nastavićemo u svakoj mesnoj zajednici i gotovo da sam siguran da ćemo do septembra, oktobra sledeće godine imati uređene sve kategorisane puteve i da ćemo biti jedan od, ako ne prvih gradova onda jedna od prvih lokalnih samouprava koja je sve kategorisane javne puteve, čiji je upravljač grad, osavremenila i asfaltirala što podiže ne samo kvalitet života građana već i bezbednost u saobraćaju i stvara uslove za brži razvoj – zaključio je gradonačelnik.

Mačvanski Info / Grad Loznica / Foto: Lozničke novosti