Prvacima uručene besplatne knjige

Đaci prvaci na području opštine Mali Zvornik dobili su besplatne komplete knjiga za prvi razred, koje je obezbedila lokalna samouprava.

Predsednik opštine Zoran Jevtić i zamenik predsednika opštine Miloš Radojčić, na početku školske godine, 31. avgusta i 01. septembra, obišli su malozvorničke osnovne škole i učenicima uručili besplatne udžbenike.

Mališanima koji su prvi put seli u školske klupe čestitali su polazak u školu i poželeli srećno i uspešno školovanje, a njihovim nastavnicima i roditeljima da sa lakoćom prebrode sve izazove koje donosi nova školska godina.

„Opština Mali Zvornik drugu godinu zaredom obezbeđuje učenicima knjige za prvi razred i nastaviće da primenju ovu pozitivnu praksu i ubuduće, u nameri da daruje i podrži učenike, a njihovim roditeljima bar malo smanji izdatke i ublaži troškove koje iziskuje polazak đaka u školu“, rekao je predsednik Jevtić.

On je posetio škole u Malom Zvorniku, Radalju, Donjoj Borini i Brasini dok je zamenik predsedsednika opštine Miloš Radojčić obišao škole u Amajiću, Donjoj Trešnici, Culinama i Velikoj Reci.

Oni su podsetili da je opština obezbedila i sve neophodne uslove za sprovođenje zaštitnih protivepidemijskih mera i bezbedan boravak đaka u školama, te da je u saradnji sa opštinskim Štabom za vanredne situacije obezbeđen dovoljan broj zaštitnih maski, rukavica i drugih i drugih zaštitnih sredstava za potrebe nastavnog i nenastavnog osoblja i učenika osnovnih i srednjih škola sa područja opštine, radi suzbijanja i sprečavanja širenja bolesti Kovid – 19.

Mačvanski Info / Ljiljana Ristanović / Foto: Mačvanski Info