Predsednik opštine Mali Zvornik ugostio članove Bokserskog kluba „Obilić 1389 MZV“

                U kabinetu predsednika opštine Mali Zvornik u ponedeljak, 28. juna, upriličen je prijem za članove Bokserskog kluba „Obilić 1389 MZV“ iz Malog Zvornika, povodom rezultata ostvarenih u dosadašnjem delu sezone.

                Među predstavnicima kluba koje su ovom prilikom ugostili članovi najužeg opštinskog rukovodstva na čelu sa predsednikom opštine Zoranom Jevtićem bili su: Sara Ćirković, evropska juniorska vicešampionka, pobednica nedavno održanog državnog prvenstva u boksu u Čačku, osvajačica zlatne medalje i najbolja omladinka na ovom takmičenju, Anastasija Bošković, juniorska šampionka Srbije u svojoj kategoriji, Dragana Jovanović, juniorska šampionka Srbije u svojoj kategoriji i vicešampionka Evrope prošle godine i trener Mirko Ždralo, inače selektor ženske bokserske reprezentacije Srbije.

                Na prvenstvu u Čačku Bokserski klub „Obilić 1389 MZV“ iz Malog Zvornika proglašen je za najbolji klub u ženskoj konkurenciji.

Ovom prilikom predsednik opštine Mali Zvornik sa saradnicima čestitao je sportistima na postignutim uspesima.

U razgovoru je dogovoreno da u toku leta u Malom Zvorniku, uz podršku Nenada Borovčanina i Bokserskog saveza Srbije, bude organizovan bokserski spektakl, koji će ujedno biti promocija boksa u opštini.

Trener kluba Ždralo rekao je da članice ovog kluba uskoro očekuje veliko i važno takmičenje.

Anastasija Bošković i Dragana Jovanović od 01. do 12. jula učestvovaće na Evropskom prvenstvu za juniore u boksu u Gruziji.

On je naveo da je učešće na ovom takmičenju veliki uspeh za klub, budući da su dvoje od troje učesnika, koliko će Srbiju predstavljati na Evropskom prvenstvu u Gruziji, članovi Bokserskog kluba „Obilić 1389 MZV“ iz Malog Zvornika.

U okviru akcije „Sport za sve“, koju je realizovao Sportski savez „Drina“, u Malom Zvornku je početkom 2020. godine, uz podršku lokalne samouprave i Bokserskog saveza Srbije, osnovan Bokserski klub „Obilić 1389 MZV“ i pokrenuta Omladinska škola boksa, u okviru koje su treninzi besplatni za svu decu i omladinu do 19 godina.

Epidemija korona virusa ometala je redovno održavanje treninga i sprovođenje raznih projekata u oblasti boksa, koji su bili ranije dogovoreni.

Budući da je epidemijska situacija mirna, od septembra je u planu upis nove dece i omladine u bokserski klub i nastavak treninga.

Uz Bokserki savez Srbije, opštinu Mali Zvornik i Sportski savez Drina nastavljamo dalje, poručili su ovom prilikom članovi malozvorničkog bokserskog kluba.

Ljiljana Ristanović

Akcebet
- Restbet - Trendbet