Opština Mali Zvornik organizovala novu nabavku i podelu besplatnih auto sedišta za decu

Radi zaštite najmlađih u saobraćaju, opština Mali Zvornik obezbedila je oko 50 besplatnih auto sedišta za decu, u okviru najnovije, četvrte po redu nabavke ovih sistema u poslednje dve godine. Podela auto sedišta organizovana je u četvrtak, 03. oktobra, u sali Skupštine opštine Mali Zvornik.

Dečja auto sedišta roditeljima uručili su predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić i zamenik predsednika opštine Miloš Radojčić, u prisustvu načelnika Policijske stanice u Malom Zvorniku Radenka Petrovića i komandira Nebojše Gošnjića. Predsednik opštine rekao je ovom prilikom da je preostalo još oko 30 sedišta i da uskoro predstoji nova podela, dodajući da će nabavku auto sedišta, kao vid podrške roditeljima, opština praktikovati i ubuduće. On je naveo da je nabavka i podela dečjih auto sedišta jedan od projekata za koji su sugrađani glasali, putem ankete, da bude finansiran sredstvima od nagrade koju je opština Mali Zvornik dobila od Vlade Švajcarske, na ime rezultata ostvarenih u reformi poreza na imovinu.

Obuka o pravilnoj upotrebi sistema za bezbedniji prevoz dece u automobilima izostala je ovog puta, zbog sprečenosti predstavnika Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije da dođu i održe prezentaciju.

Prema rečima predsednika opštine, roditelji kojima su sedišta dodeljena bez obuke, biće pozvani da prisustvuju sledeći put kada ona bude organizovana.

Ljiljana Ristanović