Odbornici Skupštine opštine Krupanj i Ljubovija danas će odlučivati o budžetu za 2020. godinu

Odbornici Skupštine opštine Krupanj danas će odlučivati o budžetu za 2020. godinu. Predsednik opštine Ivan Isailović kaže da je planiran budžet u visini od 482,5 miliona dinara i da je zahvaljujući rastu prihoda od poreza na zarade nešto veći u odnosu na ovu godinu.

  • Planirali smo nekoliko kapitalnih investicija. Kroz javno-privatno partnerstvo nameravamo da u narednoj godini asfaltiramo 81 kilometar lokalnih puteva. U saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija počećemo rekonstrukciju Memorijalnog kompleksa “Stolice”, kao i izgradnju fudbalskog terena sa veštačkom travom – ističe Isailović.

I pred odbornicima Skupštine opštine u Ljuboviji naći će se predlog odluke o budžetu za 2020. godinu.

Predsednik opštine Milovan Kovačević kaže da budžet ima i razvojni i socijalni karakter i da je planiran u visini od 463 miliona dinara.

  • Za putnu infrastrukturu izdvojili smo 50 miliona dinara, dok ćemo 27 miliona utrošiti za nabavku dva utovarivača za naše javno preduzeće. Planirali smo i kupovinu saniteskog vozila za Dom zdravlja u Ljuboviji, a nastavićemo i isplatu pomoći porodiljama – naglašava Kovačević.

Macvanski.info / loznickenovosti.com