Dokle ćemo za Kosovo – da se pravimo blesavi?!? Šta Vučić može danas da proda što nije prodato, potpiše što nije potpisano?

Dobrica Ćosić, po mnogima otac srpske nacije, je jednom prilikom rekao, da smo Kosovo izgubili pre mnogo decenija, na Brionskom plenumu, sramnom smenom vrha Službe državne bezbednosti i da sve što se potom dešavalo je samo posledica loše državotvorne politike koju je Jugoslavija, a potom i Srbija vodila…

Radmilo Bogdanović, eks srpski ministar policije u vreme najveće moći Slobodana Miloševića, znao je da mi kaže, da je situacija na Kosovu imala svoju višedecenijsku pripremu kojoj Srbija, ali ni Jugoslavija nije znala (htela) da zaustavi, jer je na to uticao presudno spoljni faktor: “ Šezdesetih su Šiptari sa Kosova i Metohije su tražili građanske slobode, koje im je navodno ukinuo SDB i lično Aleksandar Ranković, pa je onda smenjen Ranković! Onda su osamdesetih godina prošloga veka uzvikivali na demonstracijama – Kosovo Republjik i na kraju su devedesetih krenuli u stvaranje nezavisne države na tlu Srbije”!? Ovako je sva dešavanja na Kosovu i Metohiji komentarisao Radmilo Bogdanović…
Jovica Stanišić, jedan od najbližih saradnika predsednika Miloševića u najstrašnijim godinama ratova devedesetih, znao je kako će se cela priča oko Kosova završiti, jer Miloševićeva vojno-politička mašinerija nije bila dorasla trenutku i ondašnjim međunarodnim okolnostima u kojima je Srbija bila za vreme nekoliko godina teške izolacije…
“ Umesto da se jedan najobičniji kriminalac i drumski razbojnik Adem Jašari uhapsi na način na koji se hapse ljudi njegovog soja, Miloševićeva vojna mašinerija na selo i njegovu porodičnu kuću šalje vojsku i tenkove, te mu je time dala lažni legitimitet, učinila ga nekakvim lažnim šiptarskim herojem, borcem za nezavisnost, a omogućila mu da zarad “svoje guzice”, žrtvuje članove svoje najuže porodice, pri tome pucajući u leđa sinovcu koji je hteo da se preda, čineći ovaj događaj mitskim zbog čega su mu i spomenik podigli” – rekao je autoru ovog teksta Stanišić!?!
Ako je sve ovo rečeno tačno, a sigurni smo da velika većina Srba deli ovo mišljenje, pitamo se, zaašto oni, koji su i zbog Kosova rušili i srušili Miloševića nisu ispravili tu istorijsku nepravdu,odnosno nisu bar vratili ono malo vojske i policije na Kosovo, ako već nisu uspeli da tu teritoriju i praktično vrate pod okrilje i nadležnosti države Srbije? I što je još gore, zašto takvi danas, dvadesetak godina kasnije, spočitavaju Aleksandru Vučiću, paleći lažne vatre, šaljući kroz Srbiju dimne signale – kako je on prodao Kosovo? Kome bre? I šta Vučić može da proda – što nije prodato? Šta da potpiše što već nije potpisano?
Ali, nastavimo tužnu srpsku epopeju besmisla, pokušaja nametanja kolektivne amnezije, budalaštine i pokvarenštine, kako neka sadašnja vlast predaje (prodaje) Kosovo i Metohiju!?!
Dosovci dolaskom na vlast u opšđtoj histeričnoj pomami, rasprodaji srpskih preduzeća i ličnom bogaćenju nisu stigli ni da se bave pitanjem Kosova… Pardon! Ako tim pitanjem nije stigao da se bavi premijer Zoran Đinđić, šta je radio po tom ključnom srpskom nacionalnom pitanju predsednik dr Vojislav Koštunica? Osim što je amnestirao 2.000 terorista iz srpskih zatvora, glumeći nekakvog lažnog Mendelu ili čak možda Mahatmu Gandija?!
Zašto danas ćuti prepošteni dr Koštunica Vojislav? Zašto srpskom narodu konačno ne objasni, zbog čega su on( kao premijer)) i Boris Tadić ( tadašnji predsednik Srbije) gledajući u oči slagali Putina, dok su mu u njegovom kabinetu tvrdo obećali da se pitanje Kosova ne sme izmestiti iz SB Ujedinjenih nacija u krilo EU, odnosno predati u nadležnost EULEKS-a, jer je to, po Putinovim rečima “ jedna neformalna grupa interesnih etuzijasta na rekreativnim zadacima”….Zašto su dozvolili da potom u vladi Srbije Božidar Đelić i onaj “ mali Pozderac ( mislimo na Vuka Jeremića) izlobiraju da se jedna takva katastrofalna odluka usvoji!?
Šta se potom dešavalo? Pa, dešava se novi pogrom Srba i drugog nealbanskog stanovništva na Kosovu, pale se ponovo naše svetinje i kao šlag na tortu stiže – proglašenje nezavisnosti! Šta je Srbija učinila? Ništa. Tadić je glumio “ plejboja Džordža Klunija”, a njegov “ domali Vuk Jeremić” je po belom svetu lobirao “ za svoju guzicu”, jurio sponzore za čelno mesto u Ujedinjenim nacijama. Kao i njegove djedove, Srbija ga u tom trenutku nije uopšte zanimala?!
I na kraju, postavlja se granica naa Jarinju i Brnjaku! Tu je bio kraj srpske “hrabre borbe za Kosovo”!!! Oni koji danas dižu glas, optužuju – tada su ćutali. Podvijenog repa.
A, da. Desio se Koštuničin ustav u kome je uradio onop što smo svi znali da nije istina! Kao ono u bajci o carevom novom ruhu… Ugradio doktor Vojislav da je Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije, teritorija u kojoj ni tada, kao ni sada Srbija nema nikakve držaavne ingerencije! Osim naravno straha šiptara da bi Srbija, nedaj bože, itekako znala da zaštiti one preostale Srbe, ako bi, opet krenuli na njih: da proteruju, pale i ubijaju…
I šta sada? Zar je moguće da smo i dalje toliko obnevideli i licemerni, da jedinog srpskog političara u poslednjih 100 godina koji se na pravi način bori protiv sila zla i najvećih moći – nazivamo izdajnikom, političarom koji krši ustav, kome, čuj treba suditi…Bla,bla…
Zar ne treba suditi prvo onome ko je svesno obmanuo srpsku javnost usvajajući ustav sa Kosovom kao neotuđivim delom Srbije, a znao je, da je već tada to bila oteta teritorija na kojoj Srbija nije imala nikakve državne ingerencije? Ako se slažemo, da bar još uvek nema toga srpskog državnika koji će potpisati priznanje Kosova, onda nemojmo biti toliki licemeri i ljigavci, pa optuživati onoga koji jedini u poslednje dve decenije “cedi suvu kosovsku drenovinu”, ne bi li nešto uspeo, ne bi li život preostalih Srba na Kosovu učinio dostojnim čoveka u 21.veku!?
Zašto ti branitelji srpske časti i teritorije nisu tako dično ustali protiv onih koji su srušili Miloševića, koji je bar pokušao da silom brani Kosovo, iako je znao da je to bilo raavno samoubistvu? I bilo je. Zašto oni koji danas napadaju Vučića, sprdajući se sa planom o nekakvom razgraničenju nisu napadali Đinđića zbog Kosova, Koštunicu, Tadića, Živkovića.. Šta su oni uradili za Srbe na Kosovu, srpske svetinje, osim što su kao nojevi zabijali glavu u pesak, verujući da su time oterali taj problem od sebe….Koliko se novih srpskih porodica iselilo u vreme njihovog vladanja jadnom Srbijom? Sa Kosova su pobegli i srpski tajkuni, da sa dedinjskih balkona – mitinguju “Nedamo Kosovo”!
Bojim se, da ona manjinska Srbija, ali ona koja žestoko muti vodu na zapadnim vrelima svetske hegemonije i sile – ne zna šta radi? Nisu svesni, koliko otežavaju ionako teški položaj Srba na Kosovu… Jer, to što Srbija nije priznala Kosovo, nije zaustavilo pola sveta da prizna ovu prvu u svetu čistu narko državu!!! A, Srbi koji su tamo ostali, moraju da žive, moraju da se uključe u sistem, ma koliko on bio zločinački… To je jedini uslov njihovog opstanka u uslovima, kada šiptarske teroriste u lister odelima hrani i brani Amerika…
Vučić danas prolazi isto ono što su brojni srpski velikani doživljavali kroz istoriju. Poslanici su se tukli u Skupštini ne želeći gradnju železnice… Teslu su smatrali ludakom koji je hteo da nekim “ludorijama” zapali hotelsku sobu u Beogradu…
Ali, zbog one razumne, poštene, većinske Srbije, Vučić neće stati niti posustati, ma koliko ga boli neprihvatanje te ideje o razgraničenju!? Baš kako reče davno Nikola Pašić: “ Spasa nam nema, propasti nećemo”! Vučić bi mogao da kaže: “ Spasa za Kosovo nema, ali ga priznati nećemo”!?!
U prilog tome čestitke na pobedi svim srpskim listama na izborima za gradonačelnike. Još jednom su pokazali da ozbiljno brinu o svojim sugrađanima, da ne nasedaju na laži i provokacije, koje na žalost stižu od nekih iz Srbije i da će i dalje biti verni svojoj matici Srbiji!
P.J.