Završen uviđaj na mestu pada Miga 21, šabačko Tužilaštvo čeka dokaze: Sutra Dan žalosti u Malozvorničkoj opštini

Svi dokazi koji budu prikupljeni u vezi sa padom vojnog aviona  MiG-21 u Brasini biće prosleđeni šabačkom Tužilaštvu nadležnom za ovaj slučaj.

Prema rečima Zorana Obradovića, tužioca Višeg javnog tužilaštva u Šapcu, uviđaj je završen i naložena je obdukcija tela nastradalih pilota.

– Očekujemo dostavljanje svih prikupljenih dokaza i zaključaka, ne znamo kada će se to dogoditi, ali ćemo insistirati da bude što pre. Nadam se u nekom doglednom vremenu. Nalaze sa obdukcije verovatno ćemo dobiti ranije kao i neke DNK analize. Veštačenja ne zavise od nas, rade ih specijalne ustanove pri vojsci i civilnom sektoru i kada sve urade dobićemo dokaze i preduzeti dalje korake – kazao je on danas za Kurir i dodao da će Tužilaštvo nastojati da se što pre sazna uzrok ove tragedije u kojoj su izgubljena dva mlada života.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je ranije da su prikupljeni svi fizički dokazi i da se sada radi na izvođenju zaključaka, koji će biti predati nadležnom Tužilaštvu. Prilikom pada aviona MiG-21 u ataru malozvorničkog sela Brasina minulog petka poginuli su piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, pripadnici 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RV i PVO Vojske Srbije.

Vasiljević je nastradao u svom zavičaju jer je iz susednog sela Donja Borina gde će sutra biti sahranjem na lokalnom groblju.

Dan žalosti u Malozvorničkoj opštini

Zbog tragične smrti pilota majora Dejana Krsnika i kapetana prve klase Zvonka Vasiljevića iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RViPVO Vojske Srbije na teritoriji opštine Mali Zvornik je utorak, 29. septembar, proglašen za Dan žalosti.

Takvu odluku doneo je Zoran Jevtić, predsednik malozvorničke opštine na čijoj teritoriji se u reonu sela Brasina u petak ujutru srušio MIG-21 u kome je bio i pilot Vasiljević, rodom iz susedne Donje Borine. U ovdašnjim obrazovnim ustanovama Dan žalosti biće obeležen minutom ćutanja na prvom času nastave, a na ustanovama će zastava Republike Srbije, odnosno opštine Mali Zvornik biti spuštene na pola koplja.

Mačvanski Info / kurir.rs / Foto: kurir.rs

Akcebet
- Restbet - Trendbet