Vučić: Važno je da nastavimo sa razvojem Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je na svečanom otvaranju fabrike kineske kompanije „MINTH Automotive Europe d.o.o.“ u Loznici da će ona puno značiti za privredni oporavak tog grada i celog Podrinja.

Vučić je posle sastanka sa predstavnicima kompanije obišao nove pogone i najavio da će „MINTH Automotive Europe d.o.o.“ graditi i novu fabriku aluminijuma u Loznici, ali da ne može još da govori o detaljima te investicije.

Vučić se potpisao na panel za delove za automobile marke Reno i BMW.

„Ovo je, kao što vidite, veliki grad. Loznica će dobiti novu fabriku aluminijuma sa ogromnom investicijom. Ne smem još da kažem kolika će biti investicija“, rekao je Vučić i dodao da samo može da kaže da su u pitanju ogromne pare.

„To je važna vest za Loznicu i ceo Mačvanski okrug“, dodao je Vučić.

Naglasio je da će to puno značiti za Loznicu posle uništene i opljačkane fabrike „Viskoza“ u tom gradu.

„Tek će se videti koliko je ovo značajno za oporavak Loznice“, rekao je Vučić i dodao da kineski „MINTH“ pravi i hotel u Banji Koviljači koji će imati 80 soba i japanski restoran.

Naveo je da su na razgovorima u „MINTH Automotive Europe d.o.o.“ u Loznici prisutni bili i predstavnici BMW-a, Renoa i Toyote i dodao da nema električnih automobila bez delova koji će se proizvoditi u fabrikama „MINTH Automotive Europe d.o.o.“ u Loznici i Šapcu.

„Najbolje vreme da se zasadi drvo bilo je pre 20 godina, drugo najbolje vreme je danas. Tako kaže drevna kineska mudrost i uči nas da se prilike ne smeju propuštati i da se svaka mogućnost mora iskoristiti“, započeo je obraćanje Vučić.

„Beskrajno sam zahvalan jer ovde u Loznici posle propasti „Viskoze“ u kojoj je radilo 11 ili 12 hiljada ljudi, počeli smo da razmišljamo kako da podignemo Loznicu, da razmišljamo kako da podignemo ovaj grad, kao i kako ćemo moći da zadržimo ljude na ovom području. Sem auto-puta Ruma-Šabac i saobraćajnice Šabac-Loznica, važno je da dalje nastavimo sa razvojem i ulaganjem. Uložićemo u obdaništa, u stadion od više od 30 miliona evra… To su velike promene“, rekao je Vučić.

„Ono što je važno jeste da je „MINTH“ najavio ulaganje od 100 miliona evra i da će da zaposle 1.000 radnika. Takođe su najavili da će u budućnosti zaposliti oko 3.000 ljudi ukupno u Srbiji. Srećan sam što to mogu da saopštim jer je to ljudima u Loznici i Šapcu najvažnija vest. Ovaj japanski drug je najavio da će u Banji Koviljači da napravi hotel“, rekao je Vučić.

„Veoma mi je drago što ne krijete dobar odnos prema Srbiji. Ni mi ne krijemo koliko dobar odnos imamo sa Kinom. Na to uvek možete da računate“, istakao je Vučić i zahvalio se  kineskim partnerima.

Izvor: Tanjug