Vladimirci obiluju termalnim vodama

Područije Vladimiraca karakteristično je po vodnim resursima, mineralnom i geo termalnoj vodi, što je potencijal za razvoj banjskog turizma. U selima Provo i Mesarci izgrađeni su bunari mineralne vode sa geološkim svojstvima na dubini od 220. metara.

Na ovim mestima temperatura vode iznosi 21.1 stepena celzijusa, a kapacitet je 5 litara u sekundi. Područije Vladimiraca bogato je geo termalnim vodama prosečne temperature oko 56 stepeni celzijusa.

Prema svojim karakteristikama poseduje i balneološka svojstva pa su planovi lokalne samouprave izgradnja banjskog lečilišta i spa centra u samom centru varošice. Kao izgradnja pogona za flaširanje zdrave prirodno mineralne vode.

„Prema geološkim ispitivanjima na teritoriji naše opštine utvrđeno je postojanje izvora tople vode čije se zalihe nalaze na dubini od oko 900 metara. Vladimiračka opština zbog svojih prirodnih potencijala i geografskog položaja planira da stavi veći akcenat na razvoj turizma na svojoj teritoriji“, kažu u lokalnoj samoupravi.

U selima Provo i Mesarci izgrađeni su bunari mineralne vode sa geološkim svojstvima na dubini od 220 metara. Na ovim mestima temperatura vode iznosi 21.1 stepen Celzijusa, a kapacitet je pet litara u sekundi. Područije Vladimiraca bogato je termalnim vodama prosečne temperature oko 56 stepeni Celzijusa.

Smatra se da bi kopanjem bunara tople vode u Vladimircima, omogućilo dalji razvoj turizma u opštini, a samim tim bi se otvorile mogućnosti zapošljavanja mladih.

„Mi smo uradili elaborat o termalnoj bušotini u samom centru Vladimiraca. Dobili smo odobrenje od Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića. Čekamo izradu probne bušotine i kasnije prelazak u neke druge etape izgradnje banjskog kompleksa i sportsko rekreacionog centar“, objašnjava direktor Tursitičke organizacije opštine Vladimirci Ivan Pakić.

Voda poseduje i lekovita svojstva pa su planovi lokalne samouprave izgradnja banjskog lečilišta i spa centra u samom centru varošice, kao i izgradnja pogona za flaširanje zdrave prirodno mineralne vode.

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je sredstvima opštine Vladimirci,  u okviru projekta „Od zlata voda“  za 2021. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.