Više od 2.000 osoba u samoizolaciji u Loznici: Došli iz inostranstva, apel građanima da se pridržavaju svih mera

Na teritoriji grada Loznice trenutno nema osoba zaražnih koronavirusom, a u samoizolaciji se nalazi 2.288 osoba.

Reč je uglavnom o licima koja su ušla u Loznicu i našu zemlju iz inostranstva, saopšteno je danas iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Ovaj broj prati se na dnevnom nivou, a u odnosu na prethodni dan mera samoizolacija propisana je za još 12 osoba, saopštavaju iz Štaba i apeluju na sve građane u samoizolaciji da se najstrožije pridržavaju svih mera i ni u jednom momentu ne napuštaju objekte u kojima se nalaze.

Sve službe u gradu funkcionišu prateći instrukcije i preporuke koje je Gradski štab doneo, s tim da su javna preduzeća svoj rad uskladila sa situacijom i sve što mogu sa strankama obavljaju preko telefona ili elektronske pošte, izbegavajući neposredne kontakte sa građanima.

Loznička komunalna milicija i turistička inspekcija od trenutka uvođenja vanrednog stanja stalno su na terenu i obilaze sve privredne subjekte. Do sada je komunalna milicija imala više od 300, a turistička inspekcija više od 400 izlazaka na teren uglavnom da bi ispitali da li se naredbe i preporuke nadležnih dosledno poštuju. Kako je saopšteno iz Štaba do danas se datih mera pridržavaju svi preduzetnici i privrednici.

Inače, prema informaciji Zavoda za javno zdravlje u Šapcu u Mačvanskom okrugu nema potvrđenih pozitivnih slučajeva virusa COVID19.

Mačvanski Info / Kurir.rs / T.Ilić / Foto: Privatna Arhiva