Sva neispunjena obećanja Dušana Petrovića i njegovih satelita

Vladavinu Nebojše Zelenovića od 2014. godine, kada je postao gradonačelnik Šapca, obeležile su brojne afere. Za samo šest godina ovaj grad zahvaljujući neobičnom načinu rukovođenja, dospeo je u novinske stupce više po lošim nego po dobrim potezima.

Počev od kupovine glasova u kampanji 2016. godine, pa sedenja pod zastavom “države Kosovo” u Opštini Peć, a potom direktno priznavanje Kosova kao nezavisne države kroz sporazum o sadnji jagode koji su usvojili Zelenovićevi odbornici u šabačkom parlamentu, deo su doprinosa gradonačelnika Šapca da se o ovom gradu daleko čuje.

Vladavinu Nebojše Zelenovića obeležilo je, između ostalog, i zapošljavanje veterinara u Domu zdravlja, iznajmljivanje zemljišta u naturi i to kroz naplatu prasićima, zatrpavanje Šapca i okoline smećem, jer su radnici zbog loših uslova u JKP “Stari grad” štrajkovali. Kruna Zelenovićeve vladavine ogleda se u dva nastupa pred evroparlamentarcima u Strazburu i u Briselu, gde je ogovarao svoju državu i tražio od Evrope nekakvu intervenciju. A podmuklost gradonačelnika Šapca osetili su i pripadnici “Saveza za Srbiju”, koje je u nameri da zadrži lokalni budžet i fotelju, na najbezobrazniji način izigrao.

Do juče najbučnijem zagovorniku bojkota izbora koji nas očekuju 26. aprila, politički partneri, nisu zamerali što je slagao svoje sugrađane da će im izgraditi toplanu na biomasu, centar za otkup voća i povrća, podzemnu i nadzemnu garažu. Nisu zamerali ni optužbe da je bužet grada za 2015. godinu “knjigovodstveno neusaglašen”, zbog čega se tri godine razvlačio po sudu. Nije mu zamereno ni isticanje simbola Nemačke iz perioda Drugog svetskog rata. Sa odobravanjem su gledali na njegov upad u zgradu RTS-a, u policijsku stanicu u Lučanima, divljanje ispred Predsedništva Srbije … Aminovali su i uvrede na račun novinara čije mu se izveštavanje ne sviđa da su to “medijske plaćene ubice”.

Lepio je gradonačelnik jedinog opozicionog grada u Srbiji po saobraćajnim znacima u okolini Šapca nalepnice na kojima piše “Bojkot”. Slikao se podignutog palca, a onda je svojim “saveznicima” figurativno ispružio srednji prst objavom da će ipak izaći na lokalne izbore u Šapcu. Svi su se iznenadili osim jednog “saveznika” – Dragana Đilasa. Ovaj Zelenovićev postupak neodoljivo ga je podsetio na ono što je 2013. godine uradio Dušan Petrović, čovek za kojeg u Šapcu vlada mišljenje da upravlja gradom iz senke i da svaka odluka koju donese zvanični gradonačelnik, zapravo je odluka ovog bivšeg advokata.

Mačvanski Info / Embargo / Foto: Embargo