SREDSTVIMA GRADA ŠAPCA KUPLjEN NOVI ULTRAZVUČNI APARAT ZA SLUŽBU GINEKOLOGIJE DOMA ZDRAVLjA

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić uručili su danas  ultrazvučni aparat Službi za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja ,,Dr Draga Ljočić“.

Gradonačelnik je rekao da su za kupovinu ovog aparata koji je namenjen službi ginekologije izdvojili 3,7 miliona dinara iz budžeta grada.

,,Nabavkom ovog aparata biće omogućena mnogo brža dijagnostika u oblasti ginekologije, a značajno će se smanjiti gužve i olakšati posao svih zaposlenih u ovoj službi, budući da su do sada radili samo sa jednim aparatom. Trudimo se da građanima obezbedi što kvalitetnije zdravstvene usluge, a u prilog tome svedoči i činjenica da smo u poslednjih godinu dana, iz gradskog budžeta nabavili tri sanitetska vozila za Dom zdravlja. Pored toga, budžetom grada opredeljeno je 10 miliona za opremanje ove zdravstvene ustanove”, rekao je gradonačelnik Aleksandar Pajić i podsetio da će Šabac uskoro dobiti i novu bolnicu od 74 hiljade metara kvadratnih, u čiju izgradnju i opremanje će biti uloženo 50 miliona evra.

Direktorka Doma zdravlja ,,Dr Draga Ljočić” dr Jasmina Stanković istakla je da će ovom nabavkom podići nivo kvaliteta pružanja usluga, koja će biti brža i efikasnija, da sugrađani ne čekaju dugo na preglede, što je jako važno, s obzirom na to da se povećao broj malignih bolesti kod žena.

,,Najučestaliji su karcinom dojke i karcinom grlića materice. Mi ovom prilikom apelujemo na naše sugrađanke da se jave svom izabranom ginekologu. Ovom prilikom želim da se zahvalim gradu Šapcu na podršci koju pruža Domu zdravlja i primarnoj zdravstvenoj zaštiti, kako u zapošljavanju zdravstvenih radnika i finansiranju njihovih plata, tako i u nabavci sanitetskih vozila i opreme”, kaže dr Stanković.

Dr Stanković se osvrnula i na projekat rekonstrukcije Doma zdravlja, rekavši da će po izgradnji nove bolnice, Dom zdravlja preći u hirurški blok i da će na tom mestu biti kompletna primarna zdravstvena zaštita.