Šabac svečano obeležio krsnu slavu

Liturgijom u Sabornoj crkvi Svetih apostola Petra i Pavla, svečanom litijom centralnim gradskim ulicama i lomljenjem slavskog kolača ispred Gradske uprave danas je obeležena slava grada Šapca – Druge Trojice.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić rekao je da je imao čast da na ovaj veliki i sveti dan bude domaćin slave grada i da zajedno sa Njegovim Preosveštenstvom Episkopom šabačkim g. Lavrentijem prelomi slavski kolač.

– Nastavljanjem tradicije i poštovanjem istorije i običaja na jednom mestu smo okupili ljude iz svih sfera društvenog života koji su poslali poruku mira i sloge. Druge Trojice su slava svih Šapčana, a ja sam ponosan što su danas naši sugrađani svojim učešćem u veličanstvenoj litiji iskazali svoju ljubav prema crkvi i našem gradu. Ljubav je osnov vere i treba da je širimo jedni prema drugima – istakao je gradonačelnik i poručio da Grad Šabac nikada neće zaboraviti svoju istoriju, tradiciju, kulturu i svoje svetitelje.

– Nastavićemo da obeležavamo važne praznike i u budućnosti. Svim Šapčanima želim srećnu slavu! – izjavio je gradonačelnik.

Protojerej stavrofor Milan Pantelić naveo je da je ovo dan u kom smo se sabrali da se pomolimo Svetoj Trojici, da zatražimo blagoslov da Duh Sveti siđe na nas, da nas okrepi i osnaži, da nam daruje mir i ljubav, te da nas obaspe blagodatnim darovima.

– Ako smo blizu Duha Svetoga, on će nas zaštiti, ogrejati i sačuvati. Ako se udaljimo, bićemo u grehu, mraku i ponoru. Zato bi trebalo da ime Božje uvek proslavljamo, da ga imamo za pomoćnika koji će nas zaštiti i sačuvati od svih iskušenja – poručio je prota Pantelić.

Akcebet
- Restbet - Trendbet