Šabac: Krivične prijave protiv Petrovića i Zelenovića

Protiv Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića podneta je jutros krivična prijava u Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu od strane narodnog poslanika Bobana Birmančevića.

U ime Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Šapcu, poverenik tog odbora i narodni poslanik dr Boban Birmančević, podneo je jutros krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu protiv Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića. Krivična prijava tereti ih za krivično delo davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem u periodu od 2008. do 2020. godine, kao i zloupotrebu službenog položaja.

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu, argumentovano se poziva na tvrdnje jednog od lokalnih čelnika Zajedno za Srbiju Dušana Tufegdžića, odbornika sa Zelenovićeve liste i predsednika Saveta MZ Štitar, koji je na nedavnoj konferenciji za medije izneo tvrdnje da su bivši šabački vlastodršci kupovali izbore još 2008. godine.

Tufegdžić je tvrdio i da Zelenovićevi prihodi od konsalting agencije, otvorene pre samo dva meseca, nisu takvi da bi mu omogućili visoke životne troškove, koji bi uključili školovanje dece u inostranstvu. Izjavio je, takođe, da poseduje konkretne informacije i dokaze i o drugim krivičnim delima Petrovića i Zelenovića, pa Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu poziva nadležne državne organe da istraže ovaj nezabeleženi slučaj.

U Srbiji nije nikakva tajna da su se slične izborne mahinacije dešavale po svim gradovima i opštinama za vreme vladavine takozvane demokratije, ali je bez presedana da o tome progovori odbornik.

Srpska napredna stranka Gradski odbor Šabac uvek će se zalagati za istinu i nikada neće zažmuriti pred krađom, a krađa izborne volje naroda je očigledno, specijalnost Dušana Petrovića.

Sada se nedvosmisleno pokazalo da se za događaje na izborima 2020. godine u Šapcu, Petrovićeva ekipa pripremala čak 12 godina ranije. Otuda su verovatno crpeli lažno samopouzdanje i uverenje da će pobediti, ali volja naroda, ipak je bila neumoljiva.

Srpska napredna stranka i njen predsednik Aleksandar Vučić, sa druge strane, spremni su da rade i grade na zadovoljstvo građana. Na Savi kod Šapca niče velelepni most, a uskoro će kroz Mačvu i Podrinje proći autoput.

Takvi poduhvati već su obeležili vladavinu Srpske napredne stranke, dok će Petrović i Zelenović ostati upamćeni samo po krađama i mahinacijama.

Akcebet
- Restbet - Trendbet