Poklon bebi paketi i po 100.000 dinara uručeni za 4 bebe u Malom Zvorniku rođene u februaru

                Roditeljima 4 bebe rođene u februaru 2022. godine u opštini Mali Zvornik, u skladu sa odlukom lokalne samouprave o podršci porodicama sa decom, danas su uručeni poklon bebi paketi i novčani iznosi po 100.000 dinara.

Navedenu podršku roditeljima su u sali Skupštine opštine Mali Zvornik uručili predsednik opštine, Zoran Jevtić i zamenik predsednika opštine, Milisav Despotović.

                Oni su ovom prilikom čestitali roditeljima na prinovi i poželeli da u opštini Mali Zvornik bude više ovakvih prigoda i novorođenih beba.

Predsednik Jevtić rekao je da je navedeni vid podrške, najnovijom odlukom Skupštine opštine, predviđen za svako novorođenče u opštini Mali Zvornik u tekućoj godini, bez obzira na redosled rođenja.

On je naveo da lokalna samouprava čini sve da podrži porodice sa decom, da im bar malo unapredi ekonomsku situaciju i olakša prve dane roditeljstva.

On je podsetio da je osim podrške opštine, majkama na raspolaganju i značajna novčana pomoć i podrška koju pruža Republika Srbija, podsetivši da je država u tekućoj godini uvela niz mera podrške za porodilje, koje, osim novčanog iznosa, u devastiranim opštinama, kao što je Mali Zvornik, uključuju i finansiranje do 50 posto vrednosti pri kupovini kuće ili stana.

                Jevtić je podsetio da opština nastoji da poboljša uslove za život porodica sa decom, da ih zadrži da ostanu da žive u ovoj lokalnoj zajednici, a onima koji se opredele za život na selu omogući jednako dobre uslove, kao i u urbanom delu opštine.

Izgradnjom novog vrtića u Donjem Naselju lokalna samouprava obezbedila je dovoljan broj mesta u obdaništu i ukunula listu čekanja za upis dece u Predškolsku ustanovu „Crvenkapa“.

Prema njegovim rečima, ideja opštinskog rukovodstva je da svaka mesna zajednica ima kutak za najmlađe, odnosno minimum jedno dečje igralište i u skladu s tim na teritoriji opštine u protekle 2 godine sagrađeno je 7 dečjih igrališta po najsavremenijim standardima i obnovljeno nekoliko postojećih.

Jevtić je podsetio da lokalna samouprava tradicionalno već nekoliko godina obezbeđuje srestva za kuppovinu kuća za mlade bračne parove koji žele da žive na selu, nabavku knjiga za prvake, novogodišnjih paketića za prvake i polaznike vrtića, kao i besplatan lokalni javni prevoz za sve učenike i penzionere.

Vlasnicima stambenih objekata i ove godine, kao i prošle, uz podršku države, omogućiće subvencije za poboljšanje energetske efikasnosti porodičnih kuća i stanova.

Predsednik opštine Mali Zvornik rekao je ovom prilikom i to da opština veoma mnogo radi i na stvaranju uslova za veće zapošljavanje, te da je u novootvorenim fabrikama turskih investitora u protekle dve godine posao dobilo više od 200 radnika sa područja opštine.

On je naveo da pomenute firme, fabrika PVC stolarije u Brasini i fabrika tekstila u Donjem Naselju, dobro posluju i da će i u narednom periodu vršiti prijem novih radnika, dodajući da, prema saznanjima koje ima, osim pomenutih fabrika, radnike traže i preduzeća „Ravnaja“, „Skroz“ i pogon za proizvodnju tekstila koji radi u objektu radne jedinice“DMB-FAM“ doo u stečaju iz Beograda.

„Lotel Media Group“ Loznica/Lj.Ristanović