Počela vakcinacija stanovništva u mesnim zajednicama na području malozvorničke opštine

Imunizacija stanovništva u mesnim zajednicama opštine Mali Zvornik počela je u utorak, 13. aprila, vakcinacijom građana u ambulantama u Velikoj Reci, Culinama i Donjoj Trešnici.

Upriličene su i 2 kućne posete i vakcinisano 2 starih nepokretnih lica, u zaseoku Ropović u Velikoj Reci i Gornjem Čitluku u Culinama.Vakcinu je primilo ukupno 117 građana, u Velikoj Reci 53, u Culinama 28 i u Donjoj Trešnici 36 građana. Vakcinisani su primili kinesku vakcinu „Sinofarm“.

Punktove za vakcinaciju obišao je zamenik predsednika opštine, Miloš Radojčić,koji je ovom prilikom pozvao građane koji nisu vakcinisani da se prijave što pre, dobiju vakcinu i tako zaštite svoje zdravlje i doprinesu daljem suzbijanju epidemije zarazne bolesti Kovid-19.

Imunizacija u mesnim zajednicama biće nastavljena u četvrtak, 15. aprila, u Radalju, od 8 do 9 časova, u Donjoj Borini, od 09.30 do 10.30 časova i u Brasini, od 11 do 12 časova.

Za vakcinaciju u ove tri mesne zajednice ukupno je prijavljeno 32 građana, koji su izrazili želju da dobiju „Sinofarm“ vakcinu. Građani mesnih zajednica Sakar, Budišić, Centar i Donje Naselje biće vakcinisani svakodnevno u tekućoj sedmici na punktu za imunizaciju u fiskulturnoj sali Srednje škole u Malom Zvorniku, od 13 časova.

Istovremeno na punktu u Malom Zvorniku biće nastavljena nezakazana vakcinacija, u terminu od 13 do 15 časova, za šta je obezbeđena vakcina „Astra Zeneka“.

/Ljiljana Ristanović

Akcebet
- Restbet - Trendbet