Obradović: Uložićemo 166 miliona dinara za infrastrukturne projekte u Koceljevi

          „U narednom periodu 166 miliona dinara biće uloženo za realizaciju infrastrukturnih projekata u opštini Koceljeva“, poručila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović tokom današnje posete ovoj lokalnoj samoupravi.

          Ona je istakla da će Ministarstvo, zajedno sa Evropskom investicionom bankom, kroz projekat „Partnerstvo za lokalni razvoj“ podržati izgradnju moderne Zelene pijace „Tržnica“, čija je vrednost procenjena na 150 miliona dinara, sa ciljem da stanovnicima Koceljeve obezbedi savremenu, moderno opremljenu pijacu kakve postoje u svetu.  

          Tokom obilaska opštinske uprave, Obradović je sa narodnim poslanikom Veroljubom Matićem, predsednikom opštine Dušanom Ilinčićem i načelnikom opštinske uprave Slobodanom Vasićem razgovarala o problemima u opštini i prevazilaženju razvojnih ograničenja, kako bi Koceljeva unapredila usluge koje pruža građanima i privredi. 

          Projektni tim opštine je ministarki Obradović predstavio projekat rekonstrukcije parka pored Doma kulture, za koji je Koceljeva ove godine dobila finansijska sredstva u iznosu od 16 miliona dinara iz Budžetskog fonda Ministarstva.

          „Pohvale za opštinsku upravu Koceljeve, koja odgovorno i posevećeno radi na razvoju opštine i  brine o potrebama svojih građana. Ovakva saradnja i podjednako finansijsko učešće republičkog i lokalnog nivoa pokazatelj je da zajedničkim trudom i zalaganjem možemo doprineti modernizaciji i poboljšanju kvaliteta usluga i sadržaja za naše građane i podizanju životnog standarda na lokalu“, naglasila je Obradović.

          Ona je sa čelnicima Koceljeve obišla prostorije u zgradi opštine u kojima bi bilo adekvatno uspostaviti Jedinstveno upravo mesto i tom prilikom pozvala Opštinu da konkuriše za sredstva iz Budžetskog fonda za ovaj projekat. Obradović je obišla i lokaciju buduće Zelene pijace, kao i radove na rekonstrukciji predškolske ustanove „Poletarac“. 

          Ministarka Obradović svoju posetu Koceljevi završila je obraćanjem na 12. Festivalu zimnice, gde je istakla da su ovakve manifestacije odlična prilika da mali proizvođači predstave svoje proizvode, ali i da se domaćice, buduće preduzetnice udruže, kako bi se njihov rad prepoznao i uvažavao.

          „Država Srbija, Ministarstvo na čijem sam čelu, kao i ja lično, predano radimo na osnaživanju preduzetnica, domaćica i žena iz ruralnih sredina i nastavićemo tu borbu u svakom gradu i opštini u Srbiji“, napomenula je Obradović.

          Ona je ovom prilikom izrazila zadovoljstvo činjenicom da je preko 70 procenata stanovnika starijih od 65 godina u Koceljevi vakcinisano protiv korona virusa i još jednom apelovala na sve građane, a posebno mlade, da se imunizuju i time pomognu očuvanje zdravlja nacije i doprinesu ekonomskom napretku svoje zemlje.