Luka Nedić iz SAD stigao u Loznicu: Amerikanac ni na nebu ni na zemlji

Iz Srbije, međutim, ne može, a Amerika je tako daleko. U utorak je kupio avionsku kartu za SAD, dva dana kasnije stopirani su odlasci iz Srbije, pa je ostao zatečen na Lagatoru.

Zanimljiv je put talentovanog Luke Nedića, rođenog u Americi. U Loznicu je stigao prošle godine i pravo igranja stekao od trećeg kola u Srpskoj ligi „Zapad”.

Vurus je doprineo prekidu prvnstva posle drugog kola, pa je to odložilo njegovo igranje na srpskoligaškim terenima.

U trenutku se našao u beznađu. Sa brojnim rođacima u BiH, jer je otac Ostoja iz Zenice, a majka Zlata iz Tuzle, stalno je u kontaktu.

Iz Srbije, međutim, ne može, a Amerika je tako daleko. U utorak je kupio avionsku kartu za SAD, dva dana kasnije stopirani su odlasci iz Srbije, pa je ostao zatečen na Lagatoru.

Nije mi lako u ovoj situaciji, mada sam u klubu odlično primljen i imam sve uslove za normalan život. Roditelji zovu iz Amerike, rodbina iz BiH, ali ne mogu ni kod jednih ni kod drugih. U karantinu sam na stadionu i čekam rasplet neugodne i teške situacije u celom svetu – kaže Luka Nedić.

Rođen je 31. oktobra 2000, fudbal je počeo da trenira sa šest godina u Linkolnu.

Pre tri godine, položio je testove na probi u omladinskom pogonu Crvene zvezde, kada je papirologija, takođe, bila prepreka, pa se vratio u SAD. Prošle godine na scenu je stupio rođak iz Zvornika, sa inicijativom da dođe u Loznicu.

Bila je to dobra stvar, jer sam na Lagatoru dobro prihvaćen, ali administracija je ponovo bila nepremostiva prepreka. Godinu dana sam čekao na dozvolu, zimus je sve završeno, pa sam dobio ličnu kartu.

Igrač sredine terena je i golovima skrenuo pažnju, a u očekivanju nove fudbalske epizode mladi čovek dane provodi na Lagatoru.

Lepo je primljen, klub je uz njega, saigrači ga podržavaju, ali svi njegovi planovi, silom prilika, odloženi su na neodređeno vreme.

Mačvanski Info / Sportski žurnal / FOTO: Z. Janković