GRADONAČELNIK PRISUSTVOVAO DODELI PRIZNANJA ZA NAJUSPEŠNIJE SPORTSKE PREDSTAVNIKE

Gradonačenik Šapca dr Aleksandar Pajić prisustvovao je danas u Sokolskom domu svečanosti povodom dodele priznanja najboljim pojedincima i kolektivima u oblasti sporta za 2021. godinu. Tom prilikom gradonačelnik je rekao da mu je Sportski savez grada Šapca, koji je inače organizator ove svečanosti, poverio lep zadatak da uruči priznanje najuspešnijem sportskom kolektivu u 2021. godini, Tekvondo klubu ,,Viner Čivi”.

,,Drago mi je što je tradicija proglašenja najuspešnijih u oblasti sporta, ponovo našla mesto u našem kalendaru i organizovana 42. put za redom, u organizaciji Sportskog saveza grada Šapca. Bila mi je čast da podelim radost sa značajnim imenima našeg sporta i slušam o njihovim sjajnim rezultatima. I pored toga što je 2021, bila izazovna kovid godina, imali smo bezbroj razloga da se radujemo rezultatima naših sportista i sportskih kolektiva. Hvala im što u ovako teškim vremenima nisu posustali, već su dokazali da za njih ne postoje granice i prepreke. Hvala im što se toliko puta čulo za Šabac i što na najbolji mogući način promovišu naš grad. Želim da svi znaju da smo ponosni na njihove sjajne rezultate, jer svojim rezultatima stalno potvrđuju zbog čega je Šabac grad sporta”, istakao je gradonačelnik Pajić i poručio da će se truditi da i ubuduće podržavaju aktivnosti Sportskog saveza grada Šapca, da isprate sportske rezultate svojih klubova, udruženja i sportista. 

,,Sportski savez Šapca je najpouzdaniji partner Gradu u svim segmentima sporta, kako takmičarskom, tako školskom, rekreativnom i sportu za najmlađe. I zato smo ove godine za sport opredelili više od 200 miliona dinara. Stvaramo najbolje uslove za naše sportiste, jer ulaganje u sport je investicija za zdravu i uspešnu budućnost. Oni su naša garancija da će Šabac zadržati epitet grada sporta. Još jednom svim sportistima i kolektivima čestitam na priznanjima!”, izjavio je gradonačelnik.

Laureate među sportistima i sportistkinjama poneli su olimpijac iz Rija, kajakaš i član KK ,,Zorka” Nebojša Grujić i rukometašica ,,Medicinara” i reprezentativka Srbije u mlađim kategorijama Una Obrenović, dok su laureati među mlađim sportistima Željko Todorović (AK Cer) i Jana Lukić (TK Letnjikovac). Pored ovih najviših sportskih priznanja, dodeljena su posebna  i specijalna priznanja, kao i posthumne plakete.