BIRMANČEVIĆ: NA VLASTI JE ONAJ KOGA IZABERE NAROD

Bivši gradonačelnik Šapca, još uvek u dubokoj patnji što su mu sugrađani otkazali poverenje zbog brojnih malverzacije kojima je naš grad unazadio, sada pokušava pod okriljem ekologa da povrati izgubljeno. A izgubio je gradsku kasu i to mu je teže palo od gneva Šapčana. Nije mi jasno kako je moguće da neko bude toliko izvan realnosti da pomisli da se niko više ne seća svih onih zloupotreba i afera koje su obeležile vladavinu Nebojše Zelenovića?

Sada je osnovao nekakvu Akciju. Pre toga je išao po Srbiji i predstavljao se kao borac za demokratiju i sav brižan zbog ekološke situacije u zemlji i svetu, rešio da se okuša kao ekološki aktivista. Neverovatno! Umesto da brine kako da vrati pet miliona evra u budžet grada koje je 2015. godine nenamenski potrošio, što je utvrdila Državna revizorska institucija, Zelenović se sada brine o polarnim kapama, belim medvedima i klimatskim promenama.

Video je da je to popularno i ide u “akciju” kao borac za životnu okolinu. Očekuje da sa novom pričom zadobije podršku stranaca. Zaboravio je, međutim, bivši gradonačelnik Šapca da je u Srbiji najvažnija podrška građana. Onaj koga izabere narod, taj je na vlasti. To je taj problem Nebojše Zelenovića – želi da vlada bez podrške građana, legitimiteta, nelegalno, ali dovoljno blizu novca koji bi ponovo besomučno trošio za lične potrebe.

Ako je novopečenom ekologu Zelenoviću toliko važna životna sredina i zdravlje građana, kako je moguće da nikada nije posegnuo za rešavanjem problema nepostojanja vodovodne i kanalizacione mreže u 42 šabačka sela? Sećam se da je rekao da je to nemoguće uraditi. A nije ni pokušao. Decenijama se građani Šapca ne samo iz prigradskih i seoskih mesnih zajednica, već i u pojedinim gradskim, dave od smrada iz septičkih jama. To Zelenoviću nije smetalo, jer ga za narod nikada nije bilo briga.

Kada je na izborima, za koje se zaklinjao da neće izaći, smenjen, pokušao je da napravi nekakve “tri tačke”. Ni to mu nije pošlo za rukom, iako se dobro potrudio da u starom maniru laže i obmanjuje. Sada se uhvatio ekologije, sazvao grupicu građana koji ga ne poznaju i sebe predstavio kao pokretača ekološke revolucije. Sve to je tužno. A posebno što svojim neiskrenim angažovanjem u toj priči, ovaj prodavac magle potcenjuje i obesmišljava prave ekološke pokrete.

Akcebet
- Restbet - Trendbet