BIRMANČEVIĆ: KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV NEBOJŠE ZELENOVIĆA I DUŠANA PETROVIĆA

Poverenik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Šapcu dr Boban Birmančević, gostujući u emisiji “Aktuelno” govorio je o krivičnoj prijavi koju je podneo protiv Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića zbog učestvovanja u izbornim krađama u period od 2008. do 2020.

– Krivična prijava koju sam podneo u ime Gradskog odbora Srpske napredne stranke je usledila nakon što su se pojavile nove informacije i dokazi, pre svega izjave Dušana Tufegdžića, koji je bio blizak saradnik i kandidat na Zelenovićevoj odborničkoj listi. Tufegdžić je javno rekao ono što mi već znamo – da su i Petrović i Zelenović kupovali glasove, zloupotrebljavali funkcije i nameštali izborne rezultate još od 2008. godine. Pokušali su i 2020. godine, ali im nije uspelo samo zato što je Srpska napredna stranka bila dovoljno jaka da spreči malverzacije kojima se oni godinama bave – naveo je Birmančević i podsetio da je Srpska napredna stranka na poslednjim izborima imala ogromnu podršku građana Šapca i ostvarila odličan rezultat.

– Očekujem da nadležni u skladu sa zakonima ove države odreaguju, da se provere tvrdnje i optužbe koje je javno izneo Tufegdžić – rekao je dr Boban Birmančević i dodao da su saopštenja stranke Zajedno za Srbiju u kojima se staje u odbranu Nebojše Zelenovića bez argumenata, a kao takva samo su prazna priča. Ono što je zanimljivo, odnose se samo na odbranu Zelenovića, dok se Petrović ne pominje što tumači kao saglasnost potpisnika saopštenja na iznete optužbe na njegov račun.

Birmančević se osvrnuo i na kapitalne projekte čija je realizacija u toku a koji će doprineti razvoju čitavog regiona.

-Autoput i brza saobraćajnica Novi Sad-Ruma-Šabac-Loznica, most na Savi koji se gradi tik uz radnu zonu, potvrdiće značaj Šapca kao privrednog, industrijskog, ekonomskog, kulturnog centra Zapadne Srbije. Ništa više neće biti daleko, a budućnost kad je dalji razvoj u pitanju vidim kao svetlu i izvesnu, naročito posle razgovora koje smo vodili sa predsednikom Vučićem.

Brojni projekti su takođe u planu kao što je širenje vodovodne i kanalizacione mreže, putne infrastrukture, dovođenje novih investitora koji će podstaći privrednu aktivnost i otvoriti nova radna mesta. Već je izvesno da će Simka prebaciti svoju proizvodnju u Šabac gde će u prvoj fazi zaposlenje naći 120 ljudi. Svetska kompanija Mint automotiv je kupila zemljište i počinje izgradnju fabrike – objasnio je dr Birmančević.

Povodom gotovo svakodnevnih napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, smatra da prete oni koji nemaju argumente, nemaju ideje i koji su izgubili svaki smisao za realnost. I to tražeći svaki način i priliku da napadnu Vučića, njegove najbliže saradnike, a što je najgore, članove njegove porodice.

– Predsednik se nije uplašio već mu je ovo ulilo novu snagu, jer kako sam ističe, “predaja nije opcija”. Nastavlja sa radom, realizacijom projekata.

Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije rade upravo ono što prethodni, oni koji su vladali pre njih nisu. To je pošten odnos prema građanima, prema finansijama, pošten odnos prema susednim državama, prema svima koji nas podržavaju, pa i onima koji to ne čine. Politika Aleksandra Vučića je politika istine, kakva god ona bila – rekao je dr Boban Birmančević.

Akcebet
- Restbet - Trendbet