„Žuti“ zbog Zelenovića „pozeleneli“ od muke: „ Zar osuđeni za muvačine sa narodnim parama da nam drži lekciju iz finansija“?!?

Da gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović nema skrupula, niti političkog i ljudskog blama i stida, kada je u pitanju sprovođenje „direktiva Dušana Petrovića i Dragana Đilasa“, pokazao je i dokazao proteklog vikenda, kada se kao „mali miš“ ušunjao na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke, u zgradu opštine Stari Grad!? Čak mu ni to nije  bilo dovoljno, nego je „ na daljinsko Đilasovo aktiviranje Lutovca“ ( kažu da je Đilas u to vreme pio „kafućino“ u Trstu?!), bez blama izašao za govornicu da okupljenim vedetama demokrata nešto i kaže!? Ma, šta kaže? Čovek im je održao „vakelu“ iz finansija, kako se mora osnovati nekakav Odbor za kontrolu finansija, kako u okviru stranke, tako i na nivou države? I ko to kaže? I na čiji nagovor, Petrovića i Đilasa?  Ha,ha,ha…

Možda Zelenović ovako rezonuje: „ Sve sam naučio od Don Dušana i političkog profitera Đilasa,  naučeno vešto sam sproveo u delo na primeru marisanja iz budžeta grada Šapca“… Pa ko veli, da malo poduči demokrate, kao da i oni sami ne znaju kako se „buši državna kesa“…

Iz ovog, moglo bi se reći vikend skeča u režiji „Petrovića i Đilasa, sa glavnom ulogom Nebojše Zelenovića“ kriju se dve izuzetno važne poruke srpskoj i šabačkoj javnosti:

Prva, definitivna potvrda da Zelenovića više Šabac i izbori na lokalu ne interesuju, što neretko i sam priznaje u svom privatnom okruženju tokom sedeljki u nekoj od lokalnih birtija u Šapcu! Istraživanja javnog mnjenja u Šapcu su takva, da bekstvo iz Šapca mu je jedino dobro rešenje, jer će se na budućim izborima provesti kao „bos po trnju“!!!

I drugo, mnogo značajnije, da je ovim upadom na sednicu Glavnog odbora Demokratske stranke i zvanično stavio svima do znanja, ono što smo odavno najavili, da ga pomenuti dvojac „političkih profitera i mešetara gura na čelo“ nekada moćne srpske političke partije. Ne zato što to on zaslužuje, nego što bi bio više nego dobar vojnik. Izgleda mnogo bolji nego što je Zoran Lutovac danas, koji je inače na sličan način i sam zaseo u fotelju predsednika DS-a.

Neki to sada zovu novim pučem među demokratama, neki početkom prevrata, a javnost za to ima samo jedan jedini zaključak: ovo je početak definitivnog kraja Demokratske stranke na političkoj sceni Srbije.

Macvanski.info / Embargo