“ Zulum” gradonačelnika Zelenovića, “Petrovićevog đaka” – kakav Šabac ne pamti!?!

Zelenovićevi direktori komunalnih preduzeća, ako zbog ovoga ne zaglave robiju, onda će bar biti tako sankcionisani od strane srpskog pravosuđa, da više nigde u javnim ustanovama neće ni portiri moći da budu!?!

Osim, ako opet ne proradi ona čuvena “ Dušanova pravosudna hobotnica” u šabačkom Osnovnom sudu, po kojoj ni kupovina glasova nije neki baš veliki prekršaj niti krivično delo, po kojima ni gradonačelnik nije kriv za “milione evra proćerdane iz gradske kase”?! Jer, tamo “ ruka ruku  mije, a familija ljubi”!? Pa, kako onda da suprug tuži suprugu, sestra da pokreće postupak protiv rođene sestre… I tako dalje i tako bliže… To što se opet uzdaju u pomoć pravosuđa, u kome u Šapcu kao zamenik javnog tužioca radi suprug direktorke Danijele Lovrin-Gavrilović ( Zoran Gavrilović) i što joj je rođena sestra ( Valentina) gradski pravobranilac – slaba je vajda…

Skoro svi radnici gradskog vodovoda u Šapcu, njih 106 od ukupno 138 radnika, tužili su Osnovnom sudu u Šapcu svoje rukovodioce, na čelu sa direktorkom Danijelom Lovrin-Gavrilović zbog ( kako se nezvanično tvrdi višegodišnjeg) neisplaćivanja solidarne pomoći, koja je u ukupnom iznosu premašila nekoliko desetina hiljada dinara po radniku!?

Kako antikorupcijski portal Embargo saznaje, za 2017. na ime solidarne pomoći nije isplaćeno 3.118.800 dinara ukupno, za 2018. 5.796.000 dinara, i za 2019. takođe 5.796.000 dinara, što je ukupno 14.710.800 dinara!!!

Prva grupa od 14 radnika danas je davala izjavu u prvom ročištu u ovom postupku, u Osnovnom sudu u Šapcu… Ostali će narednih dana…

Ogorčeni radnici tvrde, da neće stati samo sa tužbama, već najavljuju da će skoro biti i radikalnijih metoda borbe za golu egzistenciju koju im godinama uzurpiraju Zelenović i svi oni koje je “ sakupio Dušan Petrović kako bi činili  kobajagi demokratsku vlast u Šapcu”.

Dok državni vrh Srbije namiče svaki dinar, kako bi pomogao penzionerima sa najnižim primanjima, dotle “šabačke dahije iz samo njima znane drp demokratije” – muče radnike komunalnih preduzeća, time što im ne isplaćuju ni ono što im po Zakonu pripada! Usput, gradonačelnik Zelenović se hvali kako u gradskoj kasi ima 10 miliona evra, dok mu komunalci i njihove porodice bukvalno žive na ivici egzistencije! Komunalci se zato pitaju, da li onaj  strani ambasador ( Skot) koji neretko dolazi u pohode šabačkim dosmanlijama,  zna u kakvoj bedi oni žive i kako “njegovi posilni sistemski sprovode ugnjetavanje” koje se ne pamti ni kod najokrutnijih despota i tirana!?  

Više je nego očigledno da  je ova “šabačka demokratija, pojela samu sebe” i unapred sebe osudila na izbornu propast na prvim sledećim izborima…Ako ne “zglajznu” i pre?

E.E.