Zlatna generacija lozničkih sportista zahvalna predsedniku na očuvanju plemenite veštine

Bivši bokseri iz Loznice, iz vremena „zlatne generacije“, koja je ušla u Prvu ligu nekadašnje SFRJ, Čedomir Čeda Subotić, Dragan Bojić i Radislav Ljubinković, kažu da su, „do neba zahvalni predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, koji je podržao rad Bokserskog saveza Srbije i njenog predsednika Nenada Borovčanina, proslavljenog boksera inače Lozničanina“.

Loznica je, kako kažu oni, bila i ostala i grad i kraj boksa, gde nema ni ulice i sokaka, gde nije iznikao talentovan bokser minulih decenija i godina.

Mnogima od njih boks je promenio život, uspeli su da postanu uspešni ljudi u svakom pogledu, doživljavajući taj sport, zaista, kao „plemenitu veštinu“.

– Na našu žalost boks je bio doveden do najnižih grana i u Srbiji i u regionu, a zasluge predsednika Vučića su što je ovaj sport vaskrsnuo i što smo, već, tri koplja u odnosu na zemlje u regionu – kažu Subotić, Ljubinković i Bojić, koje podržavaju i ljubitelji boksa u Vukovom kraju.

– Pokazalo se da je Nenad Borovčanin najbolje rešenje za čelnog čoveka Bokserskog saveza Srbije, koji je, nakon podrše sa čela države, doprineo da boks upslovi i u najveće svetske sportske vode, da se mladi vrate sportu i zdravom životu, kao neko ko ima veliko iskustvo, zvanje znanje, ljubav i energiju.

Mačvanski Info / Novosti / Foto: Novosti