”Zelenoviću, sa izborima ili bez – gotovi ste”!?

U Šapcu je održan novi protest protiv gradonačelnika Nebojše Zelenovića, predsednika “Zajedno za Srbiju” i jednog od lidera “Saveza za Srbiju”. Šapčani su se okupili ispred Gradske uprave 83. put kako bi Zelenoviću ponovo uputili zahtev da podnese ostavku i raspiše prevremene lokalne izbore.

Doktor Dejan Maksimović, poverenik MO Kamenjak GO SNS rekao je da je sadašnja grupa koja je na vlasti u Šapcu došla na čelo grada u oktobru 2000. godine. Kako je objasnio, tada je politička situacija bila uzavrela, narodu je bilo dosta sankcija, rata i nemira. Uletele su pare sa strane i u tu uzavrelu vodu Srbije, bačene su pare koje su podigle sav mulj i talog.

– Izronili su ovi koji još uvek vladaju Šapcem. Narod Šapca 2000. godine bio je prevaren kao i narod Srbije. Na izborima 24. septembra 2000. godine, njihov neobavešteni kandidat dr Vojislav Koštunica nije dobio 50 posto, već kako su sami priznali, 49,23 posto glasova. Napravili su puč i došli su na vlast u Srbiji. Gospodin neobavešteni, zajedno sa jednim od njegovih lidera kao što je bio Dušan Petrović, došli su kao proroci među pošten svet. Taj kvazi prorok koji je pričao o slobodi grada, o napretku, o razvoju grada, pokrao je sve što se pokrasti moglo – rekao je dr Dejan Maksimović.

Marija Milošević, poverenica Saveta za omladinu GO SNS Šabac rekla je da političkoj grupaciji kojoj pripada Nebojša Zelenović odgovara i izborni zakon i mediji sve dok pobeđuju. A kada pobedi druga politička opcija, hoće pravdu da isteruju dugim cevima na ulici, da ruše, vešaju, spaljuju i hapse. Kako je naglasila, oni su svesni da ih narod ne želi i zato su nervozni.

– Videli smo Zelenovićeve napade histerije na poslednjoj Sednici Skupštine grada Šapca. I na onoj prethodnoj, i na svakoj Sednici od kako su ga postavili na mesto gradonačelnika. Tu imamo priliku da vidimo i Zelenovićevu prenaglašenu gestikulaciju, da čujemo viku i dreku, pretnje i sve ono što običnog građanina Šapca veoma brine. A to je psihičko stanje gradonačelnika. Očigledno je da je gradonačelnik Šapca pod velikim pritiskom od strane svog mentora Dušana Petrovića, pa se zato istresa na svima nama – istakla je Marija Milošević.

Kako je dalje navela, Nebojši Zelenoviću ne odgovara dolazak stranih investicija u Srbiju, ne odgovaraju mu nova radna mesta, ne odgovara mu izgradnja zemlje, ne odgovaraju mu konkretni rezultati koje Srbija ima od kada je na vlasti Srpska napredna stranka. Ali zato Zelenoviću odgovaraju kontroverzni pojedinci, a jednog od njih je pre neki dan postavio i za predsednika Čivijaške republike.

– Novi predsednik Čivijaške republike je sudija Apelacionog suda u Beogradu Miodrag Majić. Ne bih navodila sve sporne stvari oko sudije Majića. Dug je spisak. Samo ću vas podsetiti na bruku koja je pre nekoliko dana osvanula u medijima, a tiče se jedne presude koju je, kako mediji navode, potpisao lično novi predsednik Čivijaške republike. Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić oslobodio je u drugostepenom postupku lice osuđeno za obljubu trinaestogodišnje devojčice. Osuđeni je u prvostepenom postupu bio osuđen na pet godina zatvora, a sada je oslobođen. Ovakve ljude Nebojša Zelenović podržava! – rekla je Milošević.

Od zgrade Gradske uprave održana je mirna protestna šetnja do Međuopštinskog istorijskog arhiva i Dunjića kuće gde se nalaze dodatne prostorije funkcionera vlasti u Šapcu.